Детският летен фест „С деца на тепе“ с невероятен успех

Автор:
Събота, 02 Юни 2018 20:21
Детският летен фест „С деца на тепе“ с невероятен успех

Над 2000 човека посетиха събитието в парк Бунарджика. Инж. Иван Тотев, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и г-жа Нина Миткова, управител на фирма „Чиполино“ откриха празника

По повод 1 юни, Международния ден на детето, район "Централен" с подкрепата на фирма Chipolino реализира първото издание на детския летен фестивал „С деца на тепе“. То стартира в 16.30ч., като беше официално открито от кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев, кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и управителя на фирма „Чиполино“ г-жа Нина Миткова. Те поздравиха всички деца за празника и им пожелаха щастливи летни игри. Площадката пред паметника на Васил Левски и цялата централна алея се запълни с над 1000 деца и техните родители, които останаха на празника до неговия край – 19.30ч. Детският празник започна с програма, представена от ДГ "Незабравка", ДГ "Люляк", ДГ "Зора", ДГ "Майчина грижа", ДГ "Снежанка" и от подготвителната група на ОУ „Д-р Петър Берон“.

За доброто настроение на децата и техните родители се грижеха аниматорите от Le petit Nicola, Пловдив и фокусникът Magic Марио. Младата водеща Виктория Христова задържа вниманието на малки и големи, които бяха най-щастливи когато започна тегленето на наградите от томболата. Над 700 деца взеха участие в нея и се бориха за наградите на спонсорите: фирма Chipolino, която подари детски велосипед, ваучери за пазаруване от Мол Марково Тепе, детски рожден ден от Le petit Nicolas Пловдив, ваучери от Capella Play, магазини Бъни, Original Marines и супермаркети „Триумф“.

За многобройните посетители район „Централен“ осигури безплатен сладолед, и минерална вода. Фирма „Филикон 97“ подари на детските градини и на малчуганите напитки от своята детска линия, а „Ови и Сари“ предоставиха стотици сладки изненади. Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите “Тракия” също се включи като спонсор в празника. За комфорта на малчуганите се погрижи фирма „Дунапак Родина“, която предостави табуретки от еко картон.

Алеята в парк „Бунарджика“ се превърна за няколко часа в място за игри и творчество благодарение на фондация „Елия” –организация, която разглежда децата със специфични потребности като деца със специални способности. „Тебешарен свят” и „Гора на приятелството” предложи на децата едно различно преживяване, свързано със следи от ръце по хартиени дървета. Дизайнерът и художник Петя Анастасова води уроци по рисуване на открито. Хит на празника бяха инсп. Ботьо Гиргинов и автомобилът на КАТ МВР Пловдив. Опашка за снимка с каска се изви и пред пожарната кола на Първа Районна Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив. На финала на „С деца на тепе“ излязоха 11 млади джаз таланти от музикален център “Art Libitum”, гр. София, които дойдоха на празника по покана на VOX Радио.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм