Битка между милионерски седмичници в Пловдив

Автор:
Четвъртък, 02 Октомври 2008 02:17

Автор plovdiv-online

ImageСедмичниците „Акцент за вас”, зад който стои Ветко Арабаджиев, и все още нестартиралият „Дебати”, зад който пък е друг крупен пловдивски предприемач Георги Гергов, са повели люта битка сред разспространителите, разбра plovdiv-online, страничния наблюдател. По колко бройки да се вземат, на кои места да се разполагат по масите и дали изобщо да се вземат бройки от конкурентния седмичник, е темата сред големите вестникарски вериги на територията на Пловдив.

И двата седмичника са прокметски, но от различни страни. „Акцент за вас” е атакаджийски, докато „Дебати” се очертава да е бесепарски. Тъй като и Атака, и БСП подкрепят в момента ВМРО и най-паче кмета-марионетка Славчо Атанасов, панегириците за градоначалника ще се пеят хорово.

Злощастно стартиралият „Седмицата” пък взе, че пусна онлайн версия, която е трудно намираема в Мрежата. За сметка на това Главната улица, че и странични пресечки са изпъстрени с рекламни плакати. „Седмицата”, от който излезе един пилотен брой с тотално сгрешени преноси на материали, се прави от екипа на „Акцент за вас”, прокуден от новия собственик на седмичника г-н Арабаджиев.

Предварително калкулираните загуби на седмичниците до изборите възлизат на суми от порядъка на 300 до 350 хиляди лева, което е в пъти по-малко, отколкото да се плаща за предизборни кампании - практика, често употребявана спрямо едрия и дори средния бизнес у нас.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм