БЕС и Лява автентичност викат под сурдинка по Георги Гергов

Автор:
Четвъртък, 02 Октомври 2008 02:00

Автор plovdiv-online

Image

Image
Д. Язов
17 члена на Бизнес експертен съвет (БЕС) са дискутирали с клуб Лява автентичност към БСП-Пловдив, управлението на града след разрива между ГЕРБ и ВМРО на закрита за журналисти сбирка, състояла се на 24 септември 2008. Дискусията е водел съветникът от Движение експерти за региона (ДЕР), което след местните избори се преименува на БЕС – Любозар Фратев. Председателят на Лява автентичност инж. Костадин Арнаудов е поискал кардинални промени в политиката на БСП за Пловдив и кадрово обновление на левицата под тепетата, разбра plovdiv-online от Паметна записка от срещата. Членовете на БЕС пък са изразили недоволство от бизнес средата в града и региона, наличието на бюрократични и корупционни практики. Радослав Бозуков (Лайпциг, Девети километър), който замази членството си в Консултативния съвет при кмета Славчо Атанасов, изразил възмущение от несъответствията между предизборни обещания и реални действия. Шефът на Филкон Богдан Калибацев констатирал недостатъчната загриженост на партиите към Пловдив и пловдивчани.

Съветникът от левицата и мажоритарен собственик на Градски транспорт Ангел Батаклиев е лобирал за модернизирането и разширяването обхвата на този бизнес в Пловдив. Шефът на БЕС инж. Димитър Язов се изказал, че не е възможно една партия да реши проблемите на града, както и че БСП трябва да се изчисти от хората с лични амбиции. Според г-н Язов трябвало да се търси сътрудничество между партиите в името на пловдивчани.

БЕС и Лява автентичност решили съвместно да поставят пред кмета Славчо Атанасов проблема за жизнеността на „Програма за управление на Община Пловдив 2008-11”. Двете формации решили още да инициират чрез кмета среща с ръководствата на младежките организации от различни партийни цветове за бъдещето на Пловдив.

Като последна точка в Паметната записка от срещата е отбелязано да се направи оценка на феномена държавно-общинска-частна собственост върху активите на Пловдивски панаир с участието на члена на БСП Георги Гергов.

Последната точка е била и акцент в полезната дискусия между БЕС и Лява автентичност, разбра още plovdiv-online.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм