17-те милиона за Николай Гигов идват през ноември

Автор:
Вторник, 30 Септември 2008 17:29

Автор plovdiv-online 

Image17-те милиона лева за завършване на Завода за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци ще дойдат през ноември, съобщи областният управител Тодор Петков. Мажоритарен собственик в проекта е консорциум Екологичен завод, контролиран от оръжейния бизнесмен Николай Гигов, собственик и на Локомотив София. Община Пловдив има миноритарен дял в акционерното дружество. Според Тодор Петков сумата ще се преведе директно на Община Пловдив, която ще се разплаща с изпълнителите. Областният управител коментира, че вижда завършването на завода до 8 месеца, което означава лятото на 2009 г. Според него обаче капацитета на инсталацията от 130 хиляди тона ще задоволи нуждите единствено на Пловдив и на съседните общини, и няма да позволи поемането на допълнителни количества отпадъци. Петков съобщи че през ноември община Пловдив ще получи и обещаните от държавата 22 милиона лева за ремонта на комуникационната мрежа на бул. "България".

Припомняме, че миналата седмица министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров хвърли в смут жителите на Раковски като обяви, че Шишманци може да поеме софийските бали боклук.

Кметът на Раковски Франц Коков ходи на два пъти до София, но напразно. Коков обясни, че земята за сметище е частна собственост, изкупена още преди години от консорциум Екологичен завод и практически Община Раковски не може да се разпорежда, ако частниците се договорят с държавата за складиране на балите от София.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм