Кюмюрджиев: Славчо не прекрати договора с Трейс Холд Груп

Автор:
Вторник, 30 Септември 2008 16:51

Автор plovdiv-online 

ImageУправлениетоэ на ВМРО е насочено към обслужване на собствени икономически интереси, заяви Йордан Кюмюрджиев, председател на ГЕРБ – Пловдив. С вкарването на БСП във властта коренно се подмени вотът на пловдивчани. По този начин ВМРО показа, че единственото, което ги интересува и е важно за тях, е да са в управлението, а не политическата програма за управление на Пловдив.

Гръмко оповестеното от Славчо Атанасов едностранно прекратяване на договора със старозагорската фирма Трейс Холд Груп за асфалтирането на район Северен не се е състояло. Това разкри още Йордан Кюмюрджиев. Юридически актът за прекратяване на договора от страна на общината е невъзможен, както заявиха и представители на пловдивското дружество на холдинга на пресконференция тогава. По този начин се загубиха най-добрите месеци за асфалтиране на района, без да се постигне нищо за Община Пловдив, коментира Кюмюрджиев.

Припомняме, че още тогава plovdiv-online писа, че до разваляне на контракта няма да се стигне, макар кметът да се заричаше, че всякакви връзки с Трейс Холд Груп и дъщерното й дружество Пи Ес Ай са прекратени. Подробности ТУК.

Според бившия зам.-кмет Георги Григоров пък, в Пловдив скоро няма да има нито нови спирки за градския транспорт, нито добра пътна инфраструктура. Той даде за пример перфектно подготвен проект за газификацията на общинските сгради, който щял да донесе икономия за 4 млн. лева само за първата година, който бил спрян. Устният аргумент на Георги Божев, който сега изпълнява функцията зам.-кмет по икономика, бил, че това е твърде сложно за внедряване.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм