Тодор Петков заши отрязаните ръце на Славчо

Автор:
Вторник, 30 Септември 2008 16:16

Чистят хората на ГЕРБ от бордовете на общински фирми

Автор plovdiv-online

ImageПловдивският областен управител Тодор Петков спря като незаконосъобразно решението на общинските съветници от 17 септември, с което се отнемаха правомощия от кмета Славчо Атанасов и се прехвърляха на районните кметове. Решението касаеше предимно разпореждания с общинско имущество на територията на съответния район. След неговото гласуване и последвалото закриване на щата на зам.-кмета по имотите Петко Атанасов, градоначалникът коментира в кулоарите, че току-що са му отрязали и двете ръце.

 С общинската собственост се разпорежда Общинският съвет, а отговорността носи кметът, коментира областният управител. Той поясни, че не само спира решението на местния парламент, но и сезира Административния съд.

Мотивите на областния управител са, че съветниците са иззели изрични правомощия, дадени по закон и действащите разпоредби на кмета. Припомняме, че за решението гласуваха 26 общински съветника – ГЕРБ (13), Атака (5), ДСБ (2), СДС (2), ССД (2), Граждански съюз за нова България (2).

Йордан Кюмюрджиев пък обяви, че вече е в ход операция по отстраняването на всички назначения на предложения на ГЕРБ, които са минали през гласуване в Общинския съвет. Предложенията за отстраняване на хора на ГЕРБ от бордовете на общински дружества вече са пуснати в Комисиите към ОбС и се очаква да бъдат гласувани, каза лидерът на ГЕРБ-Пловдив. Той прогнозира, че на тяхно място ще бъдат сложени хора на ВМРО, БСП, Атака и ДПС, които формират новото мнозинство в съвета.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм