Чунчуков представи приоритетите на Източен в образованието

Автор:
Петък, 23 Март 2018 17:23
Чунчуков представи приоритетите на Източен в образованието

В кметството на район „ Източен“ се състоя работна среща на представители от отдел „Образование“ на Община Пловдив и експертите по образование от всички районни администрации. 

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков привества участниците и представи основните приоритети в образованието, в които се полагат изключителни грижи- обхвата на децата, приобщаване на семействата, които постоянно мигрират и не обръщат достатъчен контрол върху децата си в детските и учебни заведения в района. Беше споделен и опитът, свързан с прилагане на административно-наказателните мерки спрямо недобросъвестни родители и оптимизиране на тази дейност.
Важен акцент в изложението му беше работата по образователни проекти, в които район „Източен“ има богат опит. Добър пример в това отношение беше даден с честото извеждане на децата от детските градини на театрални и музикални представления и добрият отзвук, който се получава в семействата и близките. С началника на общинския отдел „Образование“ Донка Щилянова бяха разисквани въпроси, свързани с електронната система за прием в детските градини и в І клас; мониторингът на финансовите отдели в отделните кметства върху системата на детските градини.
Образователните експерти от районите споделиха опита си в това отношение и желанието да се обменят добри и успешни практики в специфични области на управленските процеси.
На срещата като домакини присъстваха и Милка Тодорова- Добрикова- зам. кмет и Стефка Симеонова- гл. експерт“Образование“ в район „Източен“

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • инж.Николова

    Стига балони и лъжи.Само думи ,думи лишени от каквото и да е действие и белязани от бездействие!!!!!! С какво или какво е допринесъл този ерудит за образованието в Пловдив. Или за каквото и да е -100 процента незаконни къщи в маалата-това му е работата, а не да се показва по "работни срещи" за работи , от които нищо не разбира.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм