Източен - лидер по върнати деца в училище

Автор:
Понеделник, 19 Март 2018 17:35
Източен - лидер по върнати деца в училище

Кметът на район Източен Николай ЧУнчуков и началника на РУО Пловдив Иванка Киркова посрещнаха днес в Дома на културата министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той бе в Пловдив на работна среща с директори на училища, представители на общините и социални партньори от Пловдивска област.

Сред обсъжданите теми бе работата на екипите по обхват и задържане на учениците и санкциите, които общините налагат на неизрядните родители.

Администрацията на район „Източен“ е сред лидерите в национален мащаб по отношение на прилагането мерките за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Пред участниците във форума кметът на Източен обяви, че районната администрация е стартирала процедури по административно-наказателни мерки спрямо недобросъвестни родители, които не осигуряват децата си в училище.

Той посочи, че екипът в районното кметството е най-големия в Пловдив - 66 човека, които продължават да издирват деца и ученици, необхванати в образователната система.

В дискусията се включиха още заместник-кметът на район „Източен“ Милка Тодорова- Добрикова и главният експерт „Образование и култура“ Стефка Симеонова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • даскал Ботьо

    Големи лъжи.Истината е ,че екипите са съставени само от учители, а другите не са си мръднали и пръста-нито от общината, нито от социалните,нито някой друг.Пак учителите опраха пешкира.Да кажат на колко адреса са отишли!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм