Баба Марта дойде в Източен

Автор:
Четвъртък, 01 Март 2018 12:56
Баба Марта дойде в Източен

В най-студения ден от годината Баба Марта дойде в кметството на район „Източен“ с децата от подготвителна група на ОУ “В.Левски“. В новата сграда на администрацията те донесоха радостта и емоцията от най-колоритния и неповторим български празник. Песни и стихотворения огласиха голямата зрителна зала и много мартеници с пожелания за здраве бяха закичени на служителите. Децата подариха на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков сувенири, изработени от училищните арт ателиета, с които предизвикаха възхита у всички. 

По стар български обичай беше разчупена голяма погача, а кметът Николай Чунчуков пожела на малчуганите да са силни, здрави и все така усмихнати през цялата година. „Хайде - дано и на нас Баба Марта донесе здраве, защото ще продължим да бъдем зад вас във всяко начинание“, заяви районният кмет. Той предаде поздрави на директора Гергана Витева и благодари на учителите на групата Кристина Йончева и Маргарита Хаджидемирева, а също и Борислава Пакосян- учител по физическа куртура и спорт , които първи доведоха деца от учебно заведение в новото кмество за поздрав и благопожелания.

Зам. кметът Милка Тодорова- Добрикова им раздаде също мартенички за здраве и всички се снимаха за спомен. На изпроводяк децата разгледаха със Стефка Симеонова- гл. експерт“Образование“ големия фронт офис и честитяха празника на всеки посетител. „Може ли пак да дойдем“ - попита на тръгване София, която си пожела да стане един ден кмет и получи усмихнатия отговор от Николай Чунчуков – „задължително, много държа пак да дойдете!“.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм