Георги Първанов открива 64-ия Международен технически панаир

Автор:
Неделя, 28 Септември 2008 15:04

Автор plovdiv-online 

ImageПрезидентът на Република България Георги Първанов ще открие 64-ия Международен технически панаир на 29 септември в Пловдив. Церемонията започва в 11.30 ч. След нея  официалната делегация, в коята са включени министрите на икономиката и на транспорта Петър Димитров и Петър Мутафчив, народни представители и посланици, ще разгледа експозициите.

Деловият форум, който е сред най-авторитетните изложения за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, ще продължи до 4 октомври с участието на 3202 фирми от 45 държави. Страна партньор на ЕСЕН 2008 е Италия, която се представя с 397 компании.

211 новости ще бъдат показани на изложението, чиято площ е с 12% по-голяма, отколкото на неговото миналогодишно издание.

За първи път в рамките на Международния технически панаир се организира изложба, за да се представи част от културното наследство на Пловдив. С нея ще бъде открит Виенският павилион, един от новите обекти в панаирния комплекс. Там са аранжирани 50 творби на известни пловдивски художници и скулптори.

Очаква се близо 150 000 посетители да разгледат експозициите, които са разположени в 16 палати и откритите площи край тях. За изложителите и гостите на ЕСЕН 2008 са осигурени 1500 места за паркиране в панаирното градче и около него.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм