Сариева да е спокойна - паветата пред галерията й остават

Автор:
Понеделник, 12 Февруари 2018 12:46
Сариева да е спокойна - паветата пред галерията й остават

Господ да поживи Весито Сариева, да не вземе да ни блокира културната програма, шегува се с галеристката кметът на Пловдив

Министър Банов се изказа за паветата, да вземе да се изкаже и за Тютюневите складове, дълго го чакаме

Паветата ще бъдат доставени в общината. Ул.Отец Паисий не е цялата с правоъгълни павета, а и с квадратни. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев и допълни, че се е разразила много странна истерия за паветата при ремонта на централната улица.

Този коментар кметът направи по повод притесненията на Веселина Сариева във Фейсбук дали паветата на улицата ще бъдат запазени и върнати на мястото им или не. В притесненията й се включи и издателката Божана Апостолова.

По думите на Сариева паветата са на повече от 80 години, взети от несъществуващото вече Марково тепе и са със специфична продълговата форма.

Весито Сариева, която е наша приятелка, да е спокойна - квадратните павета пред нейната галерия ще си останат. Запазваме и шарката на правогълните павета, не само самите павета, добави иронично градоначалникът. 

Господ да я поживи и да палим свещи да не прекрати културната програма на общината, че не знам какво ще правим тогава, зачуди се той, очевидно все още под влияние на Молитвената закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп, от която се върна вчера.

Чух, че и министърът на културата Боил Банов се е изказал за паветата.

Мисля, че той трябва да се изкаже и за Тютюневите складове – от доста време го чакаме, отбеляза многозначително кметът на Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • хаха

  Васа Железнова -тежкото паве на местната култура,хахахаха

 • читател

  На тezi psvdokulturtregeri i gender дегенерати, що им се вързвате на акъла. А като толкова искат правоъгълни павета, дайте им повече, че да си сложат и на главите по едно, та малко да натежеят, че са интелектуалци тип въздух под налягане и разбира се нагли грантаджии. А най-вероятно сега са гравитиращи плазмодии около политическите отрепки на Дай България!!! ПС няма как общувайки с това интелектуално котило да не ползвам manol4ovicata na majstor Manol... :):):)

 • А за Б

  И разбира се, грантаджийските медии като "Под тепето", който спокойно вече може да се прекръсти на "За павето" веднага хукнаха да защитават борците за защита на правоъгълните павета от улица Отец Паисий. Само пролетарски поет им липсва, да напише революционен ямб в защита на правоъгълното паве. Всъщност имат го - С. Секулов. Може и пиеса да постави като драматург на театъра, пак под названието "За павето" - финансиране от псевдоинтелектуалци, сричащи на манолчовица и най вече от А за Б.

 • читател

  Под Тепето пиша,
  за павето пиша,
  в яростен хорей
  за защита на павето наше,
  с помощта на американски
  и ягодовски масон
  със дебел, уж демократичен уклон...

 • читател

  На вниманието на кмета!!! А защо не направи една общинска арт инсталация в стил Manol4ovica: освен лелеяните правоъгълни павета на улицата, Общината да сложи и една вертикална стена пред галерията на известната kulturtregerka= тъкмо ще си ги гледа по цял ден, а и такава галерия не съм чувал да има... Всички ще са доБолни - от трансджендърите до kulturtregerite i naj ve4e majstor Manol r Da Bulgaria:):D:o:p:(;)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм