Чунчуков посрещна гости от Гьоте институт

Автор:
Сряда, 07 Февруари 2018 16:33
Чунчуков посрещна гости от Гьоте институт

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков посрещна делегация от Гьоте-институт, водена от д-р Мариана Чолакова - почетен консул на Федерална република Германия в Пловдив. 

Обсъдени бяха въпроси, свързани с образованието на децата и учениците от уязвимите групи в района и специално процесите, които протичат в тази връзка в кв. „Столипиново“. Николай Чунчуков запозна гостите с образователните проекти, които се реализират и особено с културните дейности по проект „Растем заедно“. Той очерта проблемните области, свързани с езиковите проблеми при децата и родителите им и допълнителните усилия, които трябва да се положат в това отношение.

Д-р Чолакова изрази готовност за сътрудничество с Гьоте-инситут за интервениране на проблемните области чрез изкуство и библиотеки. Семира Захра – ръководител на сектор „Информация и библиотеки“, сподели опит от работата си с бежанци, а д-р Анастасия Новикова от Международното дружество „Елиас Канети“ подкрепи усилията на кметството с обещание за методическа помощ при реализиране на подготовката по български език.

На срещата присъстваха студенти доброволци от Германия, заместник-кметът на „Източен“ Милка Тодорова-Добрикова и главният експерт „Образование“ Стефка Симеонова. Домакини и гости поеха ангажименти за сътрудничество в областта на образованието и културата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм