Владиката Николай служи водосвет за теолозите в ПУ

Автор:
Петък, 26 Септември 2008 15:26

Автор plovdiv-online 

ImageС водосвет, отслужен от Негово Преосвещенство пловдивският митрополит Николай, на 29 септември от 12,00 часа стартира академичната 2008/2009 година за новата бакалавърска програма в ПУ „Паисий Хилендарски” – „Теология”, съобщиха от Учебен отдел.

Церемонията ще се състои на ул. „Тодор Самуилов” №2 в Старинен Пловдив, в сградата на Биологическия факултет. Макар че специалността „Теология” е към Философско-историческия факултет, от ръководството са преценили, че естеството на обучението ще предполага студентите да са по-близо до духовните огнища на града, коментира зам.-ректорът на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов.

В „Теология” по държавна поръчка са запълнени всички акредитирани бройки – 15 студенти в редовна и 16 в задочна форма на обучение, обясни доц. Козлуджов.  Успешно завършилите щe получат диплома за висше образование с квалификационни характеристики „теолог” и „учител по религия в общообразователно училище”, каза доц. Мария Шнитер, декан на Философско-историческия факултет.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм