ВМРО предлага 2 зам.-кмета на БСП и 1 на Атака

Автор:
Четвъртък, 18 Септември 2008 15:37

Учителят Тодор Христев, водач на сидеровистите, сменя Френската гимназия с общината

Автор plovdiv-online

Image
Марта Божикова
Две зам.-кметски места е оферирала ВМРО-централата на БСП. Едното ще е ресорът на освободения човек на ГЕРБ Георги Григоров – икономика и екология, научи plovdiv-online. От БСП обаче не са отговорили ще се ангажират ли пряко с участие в управлението на Пловдив засега. Още на следващата сесия през октомври ще бъдат прегласувани окастрените вчера щатове на зам.-кмета по имотите Петко Атанасов и зам.-кмета по икономика и екология. Очаква се дотогава да бъде освободена и Марта Божикова, зам.-кмет по европейските въпроси от квотата на ГЕРБ. Най-вероятно Димитър Цветков (ГЕРБ) ще запази поста си поради отлична комуникация с ВМРО. Ако това се случи, той ще бъде изключен от ГЕРБ, разбра още plovdiv-online.

Трето зам.-кметско място е предложено на Атака, която проби вчера мнозинството около ГЕРБ и катурна вече бившия съветник № 1 Йордан Кюмюрджиев. Мястото е оферирано на лидера на Атака в Пловдив Тодор Христев, който си вади хляба като обикновен учител във Френската гимназия. Иначе Христев е показал бюлетината си, че не е гласувал против Кюмюрджиев, но други трима от 5-членната група съветници от Атака са отказали да го сторят. Тодор Христев вече е бил в Голяма община като шеф на Дирекция Образование по време на мандата на Спас Гърневски, който го уволни. Политическата му кариера минава и през зам.-председателското място на СДС - Пловдив.

Места по районите, където кметовете са от ВМРО, както и по общински учреждения, са обещавани и на други съветници, включително от Граждански съюз за нова България.

Припомняме, че Илко Илиев (ВМРО) бе избран за председател на Общинския съвет с гласовете на всички групи, както и на двойките съветници от ССД, СДС, Граждански съюз за нова България, „Александър Стамболийски”, ДПС. Против избора гласуваха единствето 13-те от ГЕРБ и двамата от ДСБ. Една бюлетина беше невалидна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм