Атака заби нож на ГЕРБ, съветник № 1 освободен предсрочно

Автор:
Сряда, 17 Септември 2008 21:59

След цял ден крушета по ВМРО на зрелищна сесия, накрая ГЕРБ губи с нокаут

Автор plovdiv-online

ImageЙордан Кюмюрджиев е свален от поста председател на Общинския съвет в Пловдив предсрочно след тайно гласуване, приключило в 18.30 часа. Трима души от т. нар. желязно мнозинство от 26 съветника, които цял ден гласуваха единно всички предложения в дневния ред на първата сесия след лятната ваканция са предали Генерала. Той губи битката с 26 на 23 гласа от общо 50 присъстващи. Една от бюлетините е невалидна. Съветникът Любозар Фратев (ДЕР) цял ден го нямаше на сесия поради командировка в Брюксел.

Първите слухове са, че Кюмюрджиев е предаден от двамата съветника от партията на Стефан Софиянски – ССД. Това са арх. Атанас Недевски, който е главен архитект на червената община Родопи, и бизнесменът Владимир Кисьов. Тайният вот обаче не позволява това да бъде документирано. Невалидната бюлетина според слухове пък е пусната от съветничката от СДС Тони Симидчиева, която е бивш член на ВМРО и близка до Мария Капон, която е твърда опозиция на Кюмюрджиев и ГЕРБ. И трите слуха обаче са неверни. Предателите са от Атака. Юристът на хотелиера Ветко Арабаджиев - Васил Главчев, придърпваше съветниците на Сидеров един по един в кулоарите.

След вота градският лидер на Атака и зам.-шеф на ОбС Тодор Христев упорито отричаше те да са предателите. Христев, който преподава философия и психология във Френската гимназия, и Димитър Керин, който пък беше шеф на комисията за омбудсман, са близки до "Виктория груп" на г-н Арабаджиев. Контролираният от него седмичник "Акцент за вас" пише панегирици за Славчо Атанасов и ВМРО.

На спешна сбирка пропуканото мнозинство е разбрало твърдо, че предателите са от Атака, казаха още източници на plovdiv-online. Сега партията на Волен Сидеров изпада в деликатна ситуация в Пловдив, защото ще трябва да избира дали да влезе в ново мнозинство с ВМРО, но и с БСП този път.

Председателството реши поста съветник № 1 да се поеме на ротационен принцип, както изисква Правилникът, до избирането на нов постоянен председател. Тодор Кръстев от БСП предложи първи поста да заеме Камен Шишманов от ВМРО.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм