БСП се отказват от комисиите по общинска собственост

Автор:
Сряда, 17 Септември 2008 18:29

Автор plovdiv-online

Image6 седемчленни комисии за всеки от шестте пловдивски района са определени по предложение на новото мнозинство в Общинския съвет. Целта на комисиите е да разглеждат постъпилите предложения за разпоредителни сделки, които вече са в правомощията на районните кметове, след като ОбС гласува закриване на щата зам.-кмет по общинската собственост по-рано на сесията днес.

На въпрос на plovdiv-online защо в комисиите няма представители на БСП, шефът на ОбС Йордан Кюмюрджиев каза, че е предложил на левите съветници, но те категорично отказали да се включат. По време на сесията левицата обвини ГЕРБ и мнозинството около него, че с подобно преструктуриране иска да набере финанси за изборите. Кюмюрджиев отвърна, че ако е така, ще даде половината на БСП. Точно за да има прозрачност, им предложих техни представители да участват в 6-те комисии, защо отказаха – си е тяхна работа, заяви съветник № 1.

Председател на комисията в Централен е Дани Каназирева (ГЕРБ), а зам.-председател Георги Титюков (Граждански съюз за нова България). В Източен председател е Даниела Кинова (ГЕРБ), а заместник – Владимир Кисьов (ССД). В Западен председател е Даниела Желязкова (ДСБ), а заместник е Елена Райчева (Атака). В Южен начело на комисията е Даниела Кинова (ГЕРБ), заместник е Николай Караиванов (СДС). Тракия се оглавява от Дани Каназирева (ГЕРБ), дясна ръка й е Димитър Керин (Атака). В Северен начело е Николай Караиванов (СДС), заместник е Даниела Йотова (ГЕРБ). Във всеки район като членове на комисиите са включени районните кметове, включително двамата на ВМРО – в Тракия Гиньо Матев, а в Южен – Александър Колев, както и главните архитекти на районите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм