26 железни съветници извадиха въздуха на войводите

Автор:
Сряда, 17 Септември 2008 17:37

Стрелбището, сградата за кметство и винарска изба „Тодоров” се отменят, последната дума да е на съда

Автор plovdiv-online

Image
Зам.-шефът на Общинския съвет Камен Шишманов (ВМРО) призова Господ да накаже тези, които правят коалиции тайно. Това стана на днешната инфарктна сесия, в която ВМРО загуби контрола в Общинския съвет въпреки частичната подкрепа от БСП и практически позволи съкращаване на възлови звена в администрацията на кмета си Славчо Атанасов.

Кметът Атанасов напусна сесията още преди 12 часа, подкрепян от единия си пиар – Валентин Делов, бивш пресаташе на Екоглобал преди разрива между собствениците Петър Станчев и Атанас Търев.

Въпреки че областният управител Тодор Петков прати в съда гласуваните на последната сесия преди лятната ваканция 4 сделки с общинско имущество, днес съветниците по предложение на ГЕРБ решиха да прегласуват собствените си решения.

Според БСП това е безсмислено, защото вече думата има съдът. Зам.-председателят на ОбС Ангел Петров (БСП) дори обяви, че Тодор Петков ще атакува като незаконосъобразно и самото преразглеждане на вече гласуваните решения.

Според Дани Каназирева (ГЕРБ), дори сделките да са в съда, това не отменя моралното право на съветниците да преразгледат гласуваното. Шефът на ОбС Йордан Кюмюрджиев призна, че ГЕРБ са подкрепили сделките, за да не развалят коалицията с ВМРО и се извини на пловдивчани за това.

Общинските съветници отмениха едно по едно следните решения.

  1. Сделката за 32 дка на Асеновградско шосе срещу строеж на олимпийски стрелкови комплекс, пламенно защитавана от Камен Шишманов (ВМРО).
  2. Сделката с винарска изба „Тодоров” за замяна на 7 дка частна земя срещу 10 общинска в съседни парцели и задължение за строеж на училище на стойност 3.6 млн. лева.
  3. Сделката за 5.6 дка на бул. „Освобождение” срещу задължение за строеж на кметство.

Всичките три сделки бяха гласувани за процедура чрез конкурс. ГЕРБ и новосформираното мнозинство обещаха оттук нататък сделките с общинско имущество да стават с явен търг. И трите сделки бяха отменени с по 26 гласа.

Четвъртата – десетгодишен договор за наем на бившата къща на „Рекорд” в Стария град, която се стопанисва от фондация „Бъдеще за България” на Елена Костова и в която се помещава музея на Георги Божилов – Слона, беше прегласувана с 28 гласа „за”, като към желязното мнозинство се включиха и двамата съветници на ДПС. Наемът е 0.5 лв. за квадратен метър, поддръжката е отделно за сметка на фондацията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм