Бойко Ватев къса диалога с Йордан Кюмюрджиев завинаги

Автор:
Петък, 12 Септември 2008 19:31

Автор plovdiv-online 

ImageКакто прогнозирахме, ВМРО скъсва всякакъв диалог с председателя на Общински съвет Йордан Кюмюрджиев, който е и градски лидер на ГЕРБ, въпреки че подписът му стои под коалиционното споразумение за издигане кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет. Това е окончателната позиция на ВМРО, заявена от градския им председател и депутат Бойко Ватев. На вчерашната среща между кмета Славчо Атанасов, заместника му Петко Атанасов и председателя на групата общински съветници на ВМРО Илко Илиев с Йордан Кюмюрджиев, общинския съветник от ГЕРБ Бойко Боев и кмета на Западен Здравко Димитров не е постигнат консенсус за наследника на уволнения  заместник-кмет Георги Григоров. Твърдата позиция на ГЕРБ е, че те трябва да предложат човек на овакантеното място, както предвижда коалиционното споразумение. Вместо това се очертава временно назначеният на поста Георги Божев да се задържи дълго.

Междувременно в сутрешния блок на Канал 1 на обща маса седнаха лидерката на Единна народна партия Мария Капон и Мирослав Мурджов от ВМРО. Въпросът на половинчасовия дебат беше Колко може да бъде разширена коалицията около партия Лидер на енергийния бизнесмен Христо Ковачки. Какво е известно, тази коалиция ще бъде официално обявена през октомври във формат Лидер - ВМРО - ЗНС. Не се изключва обаче и влизането на ЕНП на Капон при Ковачки. Общото между четирите партии е амбицията да са политическа алтернатива в център-дясно на ГЕРБ и Бойко Борисов. Самият Борисов е в конфликт с Христо Ковачки.

Ватев уточни, че ВМРО ще поддържа отношения с останалите съветници от ГЕРБ в ОбС и че диалогът е преустановен единствено с председателя Йордан Кюмюрджиев. Очаква се реакция от страна на ГЕРБ. Днес техните кметове и общински председатели от Пазарджишко и Пловдивско са събрани в Пещера на семинар за подводните камъни в управлението. Докладчик е Румяна Бъчварова от агенция Маркет линкс, участва е председателят на партията Цветан Цветанов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм