БСП взема двете зам.-кметски места

Автор:
Сряда, 10 Септември 2008 18:17

Камен Шишманов е вероятният нов шеф на Общинския съвет, втори вариант е Илко Илиев

Автор plovdiv-online

Image
Цветков се разбира с Кошински
ГЕРБ ще изтегли и третия си зам.-кмет Димитър Цветков, ако овакантеното място на Георги Григоров не им бъде предложено и същото се случи и с подготвената вече смяна на Марта Божикова като зам.-кмет по европейските въпроси. За втория кадрил plovdiv-online съобщи първи във вторник.

Лидерът на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев най-вероятно ще изтърве и председателското място в ОбС – Пловдив, чрез гласовете на ССД съветниците Атанас Недевски, главен архитект на община „Родопи”, където кметът е на БСП, и колегата му хотелиер Владо Кисьов. Така новото мнозинство в съвета ще разполага с 27 гласа. Разбити по партии това са 10 от ВМРО, 10 от БСП, 2 от ДПС, 2 от "Александър Стамболийски", 1 от ДЕР и 2-мата от ССД.

Кюмюрджиев призна, че третият зам.-кмет на ГЕРБ Димитър Цветков действа по задания от ВМРО, а не от ГЕРБ. Той не изключи Цветков да откаже да изпълни евентуално политическо решение на партията си за освобождаване на поста.

Последно заместник-кметът по реда и сигурността е отнел с писмо служебен автомобил на Общинска охрана, начело на която е човек на ГЕРБ, в полза на Общинска полиция.

Ако замисленият сценарий се изпълни чрез съветниците от партията на Стефан Софиянски, ГЕРБ остава опозиция в Пловдив, макар да има най-много съветници – 13. Същото се случи в Русе.

В същото време се очаква БСП да предложи за овакантените постове не тясно партийни фигури и така да се предпази максимално от негативите на слабото управление на Пловдив под доминантата на ВМРО.

За поста председател на ОбС се обсъждат две кандидатури - и двете на ВМРО. Първата и по-вероятна е на Камен Шишманов, довереник и съдружник на Бойко Ватев, в момента зам.-председател на ВМРО. Втората - по-малко вероятна - е на Илко Илиев, ковчежника на партията, който е шеф на групата на ВМРО в ОбС.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм