Пловдив събрал по-малко от една трета от планираните приходи за 6 м.

Автор:
Вторник, 09 Септември 2008 16:17

ГЕРБ обяви, че е готов да работи с всички в управлението за доброто на Пловдив 

Автор plovdiv-online

ImageКметът на район Централен Райна Петрова обяви, че с Голяма община се работи изключително трудно. Кореспонденцията се бави със седмици за елементарни неща, каза Петрова. Според колегата й Здравко Димитров в Западен кореспонденцията се движела по-бързо. За Източен обаче кметът Иван Тотев каза, че няма докладна за пари, която да е положително резолирана. А става въпрос за 2-3 хиляди лева, с които могат да се оправят малки улички и други неща, при положение, че бюджетът на Пловдив е 218 млн. лева. Според Тотев, най-доброто на Славчо Атанасов било, че поне не пречи районите сами да се оправят, макар и без пари.

Изпълнението на приходите за първото полугодие обаче е катастрофално, даде пример лидерът на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев. От 142 млн. планирани приходи са събрани едва 43 млн. Сами си отговорете как се работи в Пловдив и защо като кажа нещата, все аз съм лошият.

Преди това Райна Петрова прочете декларация от името на всички представители на ПП ГЕРБ в местното управление. В нея се казва, че представителите на ГЕРБ ще работят в местното управление с всички партии, които споделят идеите им за доброто на Пловдив, както и ще подкрепят техните действия, които са в интерес на града. 

Общинският съветник от ГЕРБ Бойко Боев поразсмя нарочната пресконференция, предизвикана от войната с ВМРО, като заяви, че Бойко Борисов е най-големият мъжкар в българската политика от Стефан Стамболов насам. Ние е естествено да се държим като него, каза Боев, който е и в частния бизнес.

В същото време той заяви, че търкания с ВМРО винаги ще има, но е важното да са в интересите на Пловдив. Йордан Кюмюрджиев никога не се е изказвал против кмета Славчо Атанасов, още повече да му искал мястото. Това е безумно, каза Боев. Аз не мога да си обясня защо като критикуваме нещо от принципна позиция, те се държат като оципана мома на хорото, прибави още Боев. Съветникът поласка колегите си от опозицията в лицето на БСП като не изключи ГЕРБ в ОбС да работи с тях, когато решенията са за Пловдив. Според Боев, ако десетимата БСП съветници бяха начело на държавата, Тройната коалиция нямала да се проваля, както го прави в момента.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм