Течът на печалбите на ДКЦ-тата към частни джобове изяде главата на Григоров

Автор:
Вторник, 09 Септември 2008 15:53

Славчо Атанасов не си вдигна нито веднъж телефона си за 10 месеца, казва уволненият зам.-кмет

Автор plovdiv-online

ImageПечалби на ДКЦ-тата в Пловдив изтичат към конкурентни здравни структури. Бившите поликлиники имат потенциал поне за двукратно по-висок финансов резултат и това е един от основните аргументи за предложението на Финансовата комисия към Общинския съвет за обединяване на 9-те общински здравни дружества под шапката на едно. Това заяви по Дарик заместник-кметът по стопанската политика Георги Григоров ден, преди да бъде уволнен в интерес на работата.

Както съобщихме, колосална е разликата в печалбата на Тракийската поликлиника - ДКЦ-5, която приключи миналата година с 95 хиляди лева отгоре срещу 1 000 - 10 000 за останалите ДКЦ. Затова Григоров е предложил общината вместо 9 общински здравни дружества с един и същ предмет на дейност, една шапка за всичките в града. Срещу това са въстанали ВМРО.

Георги Григоров беше поискал и пълна ревизия на договора за доставка на гориво за общински обекти, допълни Йордан Кюмюрджиев, след като беше изненадан от освобождаването на зам.-кмета от квотата на ГЕРБ. Казаха му да не се занимава с това, обясни лаконично Кюмюрджиев.

За 10 месеца кметът Славчо Атанасов нито веднъж не ми е вдигнал личния си телефон, когато съм го търсил по работа, коментира самият Григоров, който днес сдаваше кабинет и вещи. Неудобен съм, защото не позволих никакъв корупционен натиск по подготвяните проекти, добави бившият мениджър на Топлофикация.

Славчо Атанасов връчил заповедта за уволнение на Григоров пред шестима свидетели. Никой от тях не пожела да каже с какви думи се е обърнал кметът, нито какво е отговорил Георги Григоров.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм