Кюмюрджиев: Георги Григоров е уволнен без мотиви

Автор:
Вторник, 09 Септември 2008 15:37

Какъв ще е отговорът, ще е ясно като разберем заради политика ли е уволнен членът на ГЕРБ

Автор plovdiv-online

ImageУволнението на най-овластения зам.-кмет от ГЕРБ Георги Григоров не е изобщо съгласувано, ние дори не сме предупредени. Така коментира скандала на деня лидерът на ГЕРБ – Пловдив, и председател на ОбС Йордан Кюмюрджиев. Той предпочете да коментира евентуалните стъпки на ПП ГЕРБ, след като се запознае с мотивите на кмета Атанасов. „В интерес на работата” е обща формулировка. Ако мотивите са политически, решението ни ще е едно. Ако са поради грешки на Григоров, кметът трябва да обясни къде, кога и как е сгрешил – и тогава е друго, каза Йордан Кюмюрджиев.

Според мен Георги Григоров е успешен зам.-кмет, чиято работа беше блокирана от администрацията на „Стефан Стамболов” 1. Кюмюрджиев даде за пример два правилника, които са разработени от независима консултантска фирма, и касаят пряко прозрачната работа на администрацията. Единият е за публично-частното партньорство, а другият е правилник за обществените поръчки в общината. От 3-4 месеца тези правилници са дадени на кмета, но не виждат бял свят, каза Йордан Кюмюрджиев.

Той е още по-изненадан от начина на освобождаване. След като има политическо споразумение, подписано между ГЕРБ и ВМРО по силата на което ние разполагаме с трима зам.-кметове в Голяма община, тяхното освобождаване би трябвало да става поне след съгласуване при ясни мотиви. Що се отнася до заявеното искане от страна на  БСП за освобождаване на Георги Григоров и Петко Атанасов заради аферата Ритон, то е чисто политическо и те имат право да заявяват позиция. Но Атанасов, който отговаря за имотите, не е уволнен.

Според общинския съветник Бойко Боев, ако администрацията на Славчо Атанасов се е вслушала в предложенията, дадени от Йордан Кюмюрджиев за Ритон, до абсурдната ситуация да загубиш фирма с капитал около 5 млн. за смешните 50 хиляди, нямаше да се стигне. Боев обаче предвиди, че отношенията с ВМРО ще се оправят, макар да не се ангажира със срок.

Районният кмет на Западен Здравко Димитров също изрази увереност, че мястото на освободения Георги Григоров ще бъде дадено отново на ГЕРБ. Въпреки това кметът Атанасов не е звънял на председателя на ОбС Йордан Кюмюрджиев за подобна оферта.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм