ДАНС ще се намеси в аферата Ритон

Автор:
Понеделник, 25 Август 2008 17:57

8 месеца Община Пловдив пише обосновка за финансиране на Шишманци

Автор plovdiv-online

ImageДържавната агенция за национална сигурност (ДАНС) вероятно ще се намеси в аферата Ритон. Такова очакване заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев, след като пловдивската прокуратура вече започна проверка по фрапиращия случай с изгубването от страна на Община Пловдив на рентиерското предприятие Ритон срещу смешните 50 хиляди лева.

В аферата Ритон може да се говори за престъпно бездействие, което е наказуемо. Трябва да се установи дали има и умисъл, но дори да няма, загубата на дружество с 5 млн лева капитал е престъпно деяние, каза пък шефът на общинските съветници на левицата в Пловдив Николай Радев.

Областният управител Тодор Петков също изрази разочарование от мудността на 10-месечната администрация на Славчо Атанасов.

Преди 15-20 дни заедно с кмета внесохме предложение за финансиране на проекта Шишманци. Но загубихме цели 8 месеца да чакаме някой да напише финансовата обосновка. Министерството на екологията е готово с парите за Южния обходен колектор, каза още Тодор Петков. Няма обаче проект от общината. Как да се отпуснат пари тогава, риторично попита областният управител.

Случаят с водоснабдяването на Пловдив е национален проблем и е нормално държавата да поеме този мегапроект на стойност 270 млн. лева, каза Петков. Тази година са заделени 1 млн. само за проектирането. Общината обаче няма и понятие от тази проблематика, обясни бездействието на администрацията Т. Петков.

Не на личността Кюмюрджиев, а на коалицията ГЕРБ-ВМРО-Атака – на тях трябва да им се иска оставка. Така пък Захари Георгиев коментира слуховете за смяна на съветник № 1 в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм