Славчо да уволни двама зам.-кметове или поема вината сам

Автор:
Понеделник, 25 Август 2008 17:34

Само ДПС, ДЕР и евентуално ДСБ подкрепили искането на БСП за извънредна сесия

Автор plovdiv-online

ImageПолитическа вина за това, какво не се случва вече 10 месеца в Пловдив, носи управляващата коалиция ГЕРБ-ВМРО. Тъкмо това мнозинство, към което се прилепиха Атака и разпокъсани десни, бездейства, заяви градският лидер на БСП и депутат Захари Георгиев. Кои са големите проекти на Пловдив? Няма такива. Според него в общината нарочно се пренебрегва кандидатстването за финансиране по европрограми, защото там не може да се краде.

Георгиев определи моделът на сегашното управление като корупция чрез нарочно бездействие. Отговорност носи кметът Славчо Атанасов и неговите заместници. Депутатът призова Атанасов да се раздели с ресорните си зам.-кметове Георги Григоров (ГЕРБ) и Петко Атанасов (ВМРО). Първият отговаря за икономиката, а вторият – за общинската собственост. Ако не го направи, той поема цялата вина за ставащото в Пловдив, каза Георгиев.

Според депутата, Пловдив е бил опитното поле на проекта за обединена десница. Този проект се провали. В Пловдив ГЕРБ показа, че не може да обединява, а още по-малко да управлява, заяви Георгиев. При това положение кметът нека поне свърши малко работа, че да може държавата да реализира проектите си, свързани с Пловдив, призова той.

На пуснатата от БСП съветниците подписка с настояване за извънредна сесия за кризата в управлението на града и декапитализацията на Община Пловдив покрай аферата Ритон, са откликнали само двамата съветници от ДПС и Любозар Фратев от ДЕР. От ДСБ са заявили, че подкрепят подписката, но трябвало преди да я парафират, да се консултират с градския лидер на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев, който е в отпуск.

Така подписалите се в момента с настояване за извънредна сесия са едва 13 съветници. С двамата от ДСБ евентуално стават 15. За да има извънредна сесия, са необходими 17 подписа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм