Плугчиева и Чакъров пишат до Славчо за боклука на Бойко

Автор:
Понеделник, 25 Август 2008 17:16

Този път БСП е твърдо против приемането на нови бали от София

Автор plovdiv-online

ImageНова драма се заформя с мирис на софийска смет! Писмо от вицепремиера Миглена Плугчиева и министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров е пристигнало днес сутринта в община Пловдив. В него министрите питат дали Пловдив е готов да приеме на сметището край Цалапица 120 хиляди тона боклук от София.

Министър Петър Мутафчиев, когото новината за писмото свари в Пловдив, коментира кореспонденцията като проучвателна. Според него такива писма са пратени и до други общини.

Мутафчиев твърдо заяви, че Пловдив не бива да приема повече бали от София. Направихме един път компромис, защото смятахме, че така ще помогнем да се реши проблемът на София със Завод за преработка на отпадъците. Както виждаме, това не стана вече две години.

При положение, че Софийска община бездейства по въпроса, откъде накъде друга община ще решава проблема й и то с огромен риск, риторично попита Мутафчиев, който е и областен председател на БСП. Държавата не може да наложи на Пловдив да приеме боклука на София, каза Мутафчиев. Още повече, че депото в Цалапица е и на община Родопи.

Няма готовност Заводът край Шишманци да заработи тази година. Но дори това да стане от януари догодина, ако аварира, ние трябва да имаме резервни мощности, каза пък депутатът и градски лидер на БСП Захари Георгиев. То също е против Пловдив да прави повече компромиси с неспособността на столичния кмет Бойко Борисов да си реши проблема с нов завод.

Припомняме, че в миналия кметски мандат групата на БСП в ОбС гласува за приемането на софийските бали. Същото сториха СДС и ДПС. ВМРО беше против.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм