Ето лъжливите внушения на прокурор Янков!

Автор:
Вторник, 24 Януари 2017 14:10
Ето лъжливите внушения на прокурор Янков!

Блъсналият в пияно състояние кола апелативен прокурор Виктор Янков си позволи да говори неистини в Апелативен съд днес, тройният съдебен състав остави без уважение искането на СГП, защитавано от него и двама командировани от Сотир Цацаров обвинители, за отстраняване на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев - Вижте Още по темата.

Дали поради некомпетентност или нарочно, Янков заяви, че кметът на Пловдив е подписал обществената поръчка за Зоокъта, по думите му "дори без строително разрешение".

Това е лъжа, тъй като строителното разрешение е в материалите по делото. Или Янков не ги е чел, или опита заблуда на съдебния състав, който се оказа изключително компетентен и прочел всичките папки, депозирани в съда.

Неистината, изречена от Викор Янков, бе оборена и от защитата на кмета Иван Тотев в лицето на адвокатите Васил Василев и Красимир Елдъров.

Адв. Василев: "Не е вярно, че няма строително разрешително - то е в делото и 10 пъти да кажете, че го няма - то няма къде да изчезне!

Второ лъжливо внушение:

"Обвиняемият Тотев тотално е нарушил Закона за устройството на територия, дори без строително разрешение".

Трето внушение:

"Този тип дела знаем, че са сложни и че до 15 февруари /когато изтича отпуската на кмета - б.а./ досъдебното производство не може да приключи".

Не, драги Янков, всяко досъдебно производство може да бъде и прекратено, това ще ви го каже и първокурсник по право.

Четвърта неистина:

"Случайният избор на прокурори се спазва стриктно от доста време."

Тук Янков бе оборен от адв. Васил Василев, който заяви: "Може и да се спазва от доста време, но в този случай с г-н Иван Тотев не е спазено. Случаен избор по това дело няма. Това е съществено доказателство за наличие на незаконосъобразност. Нямате данни, че изборът на прокурори е извършен на случаен принцип!"

Пето внушение с леко признание:

"Двумесечният срок на производството изтича на 3 януари 2017, но делото е в Пловдив от 10 декември, а удължаването му до 6 месеца се извършва от СГП. Тоест към момента вероятно е продължен срокът. Ако не - ще си бъде продължен. Ако е имало разпити в изпуснатия срок, те ще се обявят за невалидни."

Адв. Васил Василев: 

"Няма данни срокът да е удължен в папките по делото! Съдът контролира делото, а не чекмеджетата на прокурорите!"

Шесто внушение на прокурор Янков:

През цялото време той говори в множествено число от името на цялата пловдивска прокуратура, като повтаряше "Ние така решихме!"

Адв Красимир Елдъров:

"Не, не сте решили всички така! Окръжна прокуратура е решила друго Уважаван окръжен прокурор е решил нещо съвсем друго по преписката на ДАНС и решението му е потвърдено от апелативен прокурор! Няма да им казвам имената, но ги има в делото!"

Седмо внушение на Янков:

"Задавам си риторичен въпрос - има ли едно лице от политиката да не се оправдава с това, че някакви геометрични фигури, триъгълници, многоъгълници го преследват?"

За този въпрос преследван може да се окаже самият прокурор Виктор Янков.

И пиронът на черната кампания от страна на прокурор Виктор Янков срещу кмета на Пловдив Иван Тотев:

"Едно нещо може да е много хубаво, но важна е цената, която се плаща за това, защото я плащаме всички. Това е целта на производството - къде е потънал този 1 милион?"

Адв. Красимир Елдъров:

"Как е сметнал, че е потънал един милион? Това да не е Титаник!"

Адв. Васил Василев:

"Ами прокурорът сам каза, че всичко е още съвсем в началото си и тепърва ще изясняват дали 1 милион е потънал някъде. Защо изобщо се предявява обвинение тогава?!? Срещу човек и то на такава длъжност, мажоритарно избран, се изискват факти, а не тепърва да се обещава, че прокуратурата ще работи по какво ли не, само и само да бъде отстранен! Така се нарушава и изборното право на всеки гражданин, ако прокуратурата ще казва кой да не е кмет без факти."

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Този като удари кола пиян не разбира, че е направил ПТП, вие искате да знае, какво има по делото за отстраняването на мажоритарно избрания кмет на гр. Пловдив. Прероден Вишински...

  • ХА-ХО

    Цветанов победи Борисов, адвокатът на Алексей Петров върна Тотев на поста му

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм