Съдия Цанкова отстрани кмета на Пловдив

Автор:
Понеделник, 16 Януари 2017 17:54
Съдия Цанкова отстрани кмета на Пловдив

Окръжен съдия Силвия Цанкова отстрани от длъжност кмета втори мандат на Пловдив Иван Тотев след повече от два часа размисъл.

Цанкова уважи искането на Софийска градска прокуратура въпреки защитата на градоначалника в лицето на адв. Красимир Елдъров.

Ще обжалваме пред Апелативен съд Пловдив, заяви адвокатът. Какво да коментираме повече - всичко казахме в зала.

Срокът за обжалването е едноседмичен.

Елдъров посочи в зала, че Окръжен съд е постановявал отстраняване и на кмета на Перущица миналата година, но Апелативен съд е отменил решението.

Съдия Цанкова прие, че повдигнатото обвинение срещу кмета на Пловдив е за умишлено престъпление от общ характер, за което се твърди от обвинението, че е извършено от Тотев в качеството му на кмет на община Пловдив и е пряко свързано с изпълнението на служебните му задължения.

Налице са достатъчно основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще възпрепятства разследването предвид на това, че предприетите и предстоящи разпити на свидетели по делото са преимуществено на служители от община Пловдив, намиращи се в йерархическа подчиненост от обвиняемия.

Съдът прие, че има достатъчно основания да се приеме, че служебното му положение ще препятства разкриването на обективната истина по делото, независимо от представената заповед за отпуск от кмета Иван Тотев.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок, като в случай на постъпила жалба или протест ще се разгледа в Апелативен съд Пловдив на 24.01.2017 г. от 10 часа.

ВСИЧКО ОТ СЪДЕБНА ЗАЛА - ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (19)

Покажи предишните коментари
 • Драги "Интересно", поради стечение на живота ми смея да твърдя, че познавам отблизо всичките кметове на Пловдив в последните 25 години. Сред тях - пак и поради стечение на обстоятелствата, но и със своя воля, Иван Тотев е направил най-много, в пъти, за града. Съдия Цанкова, пак поради стечение на обстоятелствата, съм я наблюдавал в редица дела. Мога да кажа, че е справедлив магистрат, но сам. И жена. Апелативен съд е троен състав. Така, че - ще поживеем, ще видим. А и животът не свършва с едно отстраняване, нали? Нито ще се върне при злощастния Славчо Атанасов, в чийто мандат Пловдив просто изпадна от развиващите се български градове. Засега толкова от мен. Радвайте се и се почерпете за решението на съдия Цанкова. Тежестта върху раменете й не е малка - да отстраниш два пъти избиран кмет на Пловдив, втория град в България и първия - Европейска столица на културата, приз, спечелен в първия мандат именно на кмета Тотев. Това при Атанасов не можеше и да се мечтае... А той е в дъното на цялата галимация, макар да е само пощенска кутия. Но интересното, драги "Интересно", повярвай ми, предстои.

 • хахаха

  Хана, да си плати данъците от нерегламентираната частно-преподавателска дейност и тогава да раздава морал.

 • тото

  Г-н Баев ТОТЕВ не е избран два мандата той просто фалшифицира изборите и Вие го знаете много добре.

 • "тото", "тото" - знам много работи, като например на кои съдийки кои са им съпрузите. Ще дойде Видовден, "тото", ама смени си ника дотогава да не се срамуваш от предишните си постинги... Все си мисля, че не Вишински ни е правосъдният модел. Но може и аз да се лъжа. Знам обаче едно - не се лъжа във фактите. Никога.

 • баба Гоца

  Баев, бъркаш моето момче. Може да си видял много, ама баба е стара и е видяла с пъти повече от теб.
  Казах, го и ще го кажа пак. Това са си гербаджийски боричкания, баба. Кво намесваш тука Славчо. Ами ще го е яд Славчо, как да не го е яд, баба. Хубав-лош, слаб-силен, ама два пъти Иван му издърпва изборите с далавера. Като е толкова убав Ванчо, както казваш, що не пусна едни избори на принципа: каквото кажат хората, а трябваше да си ги урежда, всички знаем как. А колкото до Европейската столица има доста свидетели, които знаят като областен Тотев как е блокирал каузата започната при Славчо. Та по-спокойно , баба. Ама да не пиша повече, че ме болят ръцето от артрита.

 • "Бабо", ще излезе цялата схема, бъди търпелива, щом си толкова дълголетна. Разбира се, че има тежък гербаджийски тепих, на който с шарлан първи борец се оказва една добре позната физиономия. Всяко нещо с времето си. А за Славея не ми се мисли, камо ли говори, омразата ще го унищожи.

 • Радост МУТРОполит-ическа

  Представям си радостта на Негово НизкоПреосвещенство Никола Методиев, парашутиран от Потомствената Комунистическа Номенклатура да царува като пловдивски мУтрополит. Имаше и друг един негов враждебник, горделиво яхнал скъп ЛИНКЪН из Варненската епархия - ама де го сега, а? Ха-ха!

 • тото

  Като много знаеш стани свидетел на ТОТЕВ г-н БАЕВ.

 • читател

  отговори на: тото

  тото, ти що не станеш свидетел на Цацаратурата, като много знаеш, червена подметко?

 • читател

  Участниците в масонско-ягодовското ветрило, чиято единствена цел е да свали управлението на ГЕРБ в Пловдив, са: Зико - "дясната подметка" на Митьо Пищова, политкомисар Славчо - "лява, патриотична подметка" на Митьо Пищова и Каймаканов - играещ ролята на фес на Митьо Пищова от село Ягодово...
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/galleries/71331/2.JPG
  Целият този "ГЕНИАЛЕН" план е замислен в масонската кочина на пловдивския "олигарх" с "благословията" на местния митрополит Николай и единствената му цел е изместването на ГЕРБ от управлението на Пловдив.
  http://static02.podtepeto.bg/uploaded/images-09-2009/lov052.jpg
  http://static01.podtepeto.bg/uploaded/images-09-2009/ger22.jpg
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/6b8abbfac4225653586c1053eb1a2e06_XL.jpg
  http://politikata.net/wp-content/uploads/2014/10/20141006.qedtgveqnk1.jpg

  Постът е от последните местни избори, в които ветрилото на др. Гергов бе скъсано от пловдивчани, които избраха кмета на ГЕРБ – Ив. Тотев.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм