Манолова иска данъчен рай за тютюневи магнати

Автор:
Петък, 02 Септември 2016 14:17
Манолова иска данъчен рай за тютюневи магнати

Омбудсманът Мая Манолова в типичен ляв стил стовари 100% частните тютюневи складове на общината и държавата, като обяви, че те трябва да се грижат за тях, а собствениците да бъдат данъчно облекчени.

Уникален ляв рейд направи омбудсманът при обиколката си в община Родопи, село Марково и квартал Коматево, посрещната от възторжени пенсионери навсякъде.

По въпроса със запалените тютюневи складове на италианската фирма и на Галакси инвестмънт груп, Манолова заяви, че община Пловдив не си е свършила работата, защото кметът не бил издал предписания на собствениците на складовете за обезопасяване.

Вината на държавата пък била, че отделя 1 милиард лева за саниране на частни сгради, а за опазване на недвижими културни ценности не дава нищо.

Мая Манолова ще предложи промени в норматинвана уредба като облекчения от страна на държавата за данъците, които плащат собствениците на паметници на културата.

Държавата или общината да има право на обратно изкупуване на паметниците на културата на цена 50% по–ниска от продажната в случаите, в които собственикът не изпълнява ангажиментите си по тяхното съхранение и поддържане, ще е друго предложение за промяна в закона, което Манолова смята да предложи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • 777

  Лъсна цялата субгносеологична същност на т.н Омбудсмен!

 • читател

  Партизанке Манолова, преди 9-ти ти засвяткаха с пролетарски плам очите... Обратно изкупуване на частна собственост на 50% по-ниски цени. Ами най-добре ги конфискувайте на 100% като на 9-ти...
  Гледай си кошера и не сей червена зараза сред изперкалите пенсии.
  Който не си поддържа сградата солени регулярни глоби докато приведе паметника на културата във вид, изискван от закона.

 • Георги

  Е, майстори сте! Първо ММ иска данъчен рай за тютюневи магнати, а на следващата публикация - снимка на ММ с цигарка в Капана. Само не сте писали каква марка цигарки пуши Костинбродската...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм