Премиера на книга от Георги Стоянов

Автор:
Сряда, 11 Ноември 2015 00:16
Премиера на книга от Георги Стоянов

На 13 ноември (петък) от 17,30 ч. в Народна библиотека „Иван Вазов" в Пловдив ще се състои премиерата на книгата „Паметта на сърцето" от Георги Стоянов. Книгата ще представи Марин Кадиев.

Изповедната книга на Георги Стоянов ни прави съпричастни към литературния път на автора. Тя също така ни открехва завесата на литературната сцена за повече от петдесет години. Пресъздава запомнящи се случки, извайва галерия от образи на творци, чиито имена се помнят, разсъждава за главоболните проблеми на българина в променящия се свят.
Книгата е издадена със съдействието на Община Асеновград.

Писателят Георги Стоянов е роден през 1931 година в село Конуш, Пловдивски окръг. Висше образование получава в София - специалност българска филология. Поканен е за редактор в новооснованото издателство "Христо Г. Данов", където работи 15 години. След това постъпва в Окръжния съвет за изкуство и култура. Бил е главен редактор във в. „Димитровско знаме" и сп. „Тракия". Творчеството му обхваща сборници с разкази и повести, очерци, новели, романи и драматургия. Носител е на редица отличия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм