Регистрирай куче и спечели награда в Източен

Автор:
Сряда, 05 Август 2015 16:03
Регистрирай куче и спечели награда в Източен

Трети август се оказа щастлив ден за пловдивчанина Пламен Пеев. Собственикът на млад мъжки доберман пинчер, бе поредния късметлия в инициативата на Община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда".

При декларирането на животното в кметство Източен, Електронният регистър за домашни кучета, отглеждани в Пловдив, заведе под печелившия № 5800 кучето Херман.

Днес на официална церемония в общината, неговият собственик получи множество подаръци – легло, флекси, гребен, комплект козметика (шампоан и регенериращ гел), пинсета за кърлежи, медальон – адресник, които бяха връчени от кмета на район Източен – Николай Чинчуков и инициаторите на кампанията – експерти от „Дирекция Екология и управление на отпадъците".

Към подаръците, осигурени от общината има добавен и комплект четки за зъби за кучета, които пък са допълнителен подарък от любител на животните, впечатлен от инициативата на общината и решил да подкрепи добрата идея.

Херман е надлежно идентифициран с микрочип, поставен при условията на друга общинска инициатива, насочена в подкрепа на собствениците на домашни кучета - „Кампания за подпомагане кастрацията и идентификацията на домашни кучетаот Община Пловдив".

Младият доберман все още не е кастриран, затова неговият собственик – г-н Пеев ще обмисли и обсъди с ветеринарен лекар извършването и на тази манипулация. Затова той заяви и получи от район Източен талон за отстъпка в цената за манипулацията „кастрация". Талонът може да бъде използван до края на месец ноември в една от следните ветеринарни клиники – участници в кампанията :

- Амбулатория „Д-р Пламен Хърков" – ул."Николай Гогол" - № 18; тел.: 0887/771 537
- „Д-р Коко - Николай Боянов"– ул."Славееви гори" - № 18; тел.: 032/69 35 78; 0884 030 109
- Клиника „Новет-Каменица" - Д-р Надежда Костадинова–ул."Арх. Камен Петков"-№ 58; тел.: 032/62 22 96; 0884/104 354
- Клиника „Д-р Даниела Давидкова –ул."Победа"-№ 46; тел.: 032/96 81 08;/само поставяне на микрочип/
- Клиника „Старвет" - Д-р Стефан Стефанов – бул."Н. Вапцаров" - № 3; тел.: 0888/389857
- Клиника „Новет-Кършияка" - Д-р Румен Славов – ул."Карловска" - № 34 А; тел. : 032/ 96 31 29; 0888/ 83 83 42
- Лечебница „Иванив 2010" - Д-р Иван Иванов – ул. "Леонардо да Винчи" - № 66; тел.: 0887/899 276; /само поставяне на микрочип/.

Надяваме се, че новината за поредния късметлия и неговия любимец ще заинтригуваи други собственици на домашни кучета, затова припомняме :

- В рамките на кампанията „Регистрирай куче и спечели награда" предстои да бъдат раздадени още 6 награди : 4 комплекта продукти - грижа за домашния любимец (предметни награди) и 2 пакета козметични услуги за домашно куче (къпане, подстригване, сресване, изсушаване, почистване на уши, очи, изрязване на нокти).
- В изброените по-горе ветеринарно-лечебни заведения може да получите на преференциална цена услугата „идентификация с микрочип на домашно куче" – 12.00 лв.
- Във всяка една от общинските районни администрации /отдел Екология/ може да получите „талон за отстъпка в цената на услугата „кастрация". За кастрация на женско куче, талонът е за отстъпка в размер на 40 лв. от цената на манипулацията в съответната клиника, а за кастрация на мъжко куче – отстъпката е в размер на 30 лв. от цената на манипулацията в съответната клиника.
- Собствениците на кастрираните домашни кучета са освободени от заплащане на „такса за притежаване на куче", а собствениците на чипирани кучета са освободени от заплащането на тази такса за първата година от неговото регистриране.

Приканваме всички собственици на домашни кучета, които желаят да предотвратят ненужното размножаване на своите любимци, да се възползват от възможностите за отстъпка, които се предлагат в рамките на общинската кампания.

А в случай, че все още не сте декларирали притежаването на домашно куче в общината, направете го! Така ще бъдете изрядни при строгите проверки, които извършват общинските инспектори, а и може да се окаже, че сте поредния добросъвестен стопанин на куче, наградено от общината благодарение на отговорното поведение на своя собственик!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм