×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 3628

Славчо губи при Реформаторите с 1:3

Автор:
Понеделник, 18 Май 2015 20:33
Славчо губи при Реформаторите с 1:3

Разединението в местните структури на Реформаторския блок /РБ/ лъсна на днешната среща днес с претендента за кмет Славчо Атанасов /Патриотичен фронт/, екссъветник №1 Илко Илиев и екипа на бившия градоначалник.

Местните представители на Движение България на гражданите /ДБГ/ също са разделени в подкрепата си за кандидат за кмет на Пловдив, стана ясно още по време на рандевуто.

За Славчо Атанасов са се изказали лидерката на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева и председателката на ДБГ под тепетата Савина Петкова.

Деведжиева е заявила в прав текст, че партията й ще подкрепи всеки кандидат, който може да акумулира подкрепа срещу управлението на сегашния кмет Иван Тотев.

Тя обаче чистосърдечно признала, че ще е много трудно да наложи на членовете на ДСБ под тепетата кандидатурата на Славчо Атанасов, който вкара БСП във властта през задния вход.

Депутатът на ДБГ Пловдив Димитър Шишков пък казал, че има решение на национално ниво партията да подкрепи кандидат на Реформаторския блок.

След това обаче народният представител си тръгнал по-рано и местният лидер на ДБГ Савина Петкова обяснила, че такова решение няма.

Както Plovdiv-online съобщи, Атанасов с всички сили се опитва да спечели подкрепата на РБ за кандидатурата си за кмет на местния вот.

Той се ползва с благосклонността на депутата от ДБГ и бивш кмет на Плевен Найден Зеленогорски, разбра още Plovdiv-online.

Срещу претендент, който не е от РБ, обаче твърдо са се обявили шефът на местните сини Никола Хаджийски, представителят на формацията на Корман Исмаилов - Народна партия свобода и достойнство Кемал Тинов и  Елка Тодорова - местния представител на БЗНС - партията на министъра на отбраната Николай Ненчев.

Хаджийски обяснил, че не може местната организация на СДС да дава подкрепа за кандидат извън РБ без санкция на националното ръководство.

Категорично зад претендент за кмет на Реформаторския блок, но не и на Патриотичния фронт, биха застанали СДС, НПСБ и БЗНС, станало ясно още от изявленията по време на срещата.

В крайна сметка се стигнало до решение да се направи социологическо проучване каква подкрепа биха получили евентуални кандидати на Реформаторите и Патриотите в Пловдив поотделно и колко биха събрали двете коалиции заедно.

Според участници в проучвателната визита обаче това е само за отбиване на номера, защото няма кой да се ангажира да плати скъпото социологическо проучване, след като обща коалиция е малко вероятна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм