Тровят 40-годишен орех заради строеж

Автор:
Събота, 11 Април 2015 18:53
Тровят 40-годишен орех заради строеж

Читател на Plovdiv-Online алармира за умишлено унищожаване на голямо орехово дърво заради строеж в район Западен.

Според сигнала, става въпрос на дърво, което пречи на строежа.

Ето писмото, придружено от десетина фотоса.

На 09/04 както орязвах розата под терасата забелязах Божидар Димитров (брат на Здравко Димитров, бивш областен управител на Пловдив, депутат от ГЕРБ) да окопава 40+ годишен орех на мястото до Ескада (м/у Ескада и търговския център - зелената площ), където предстои скандален строеж на жилищна сграда.

На другия ден видяхме, че дървото не е добронамерено окопано, а с цел да бъде залято с изгоряло масло и сода каустик, за да се унищожи.

В стеблото има пробити около 11 дупки напълнени със сода каустик.

Читателят ни е сезирал институциите, според него е съставен акт за унищожаването на дървото.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (27)

Покажи предишните коментари
 • Изумен

  Сериозно ли е тровел ореха? Ами да беше тровел Орешарски! Тоя орех вече ще стане най-охраняваното дърво в републиката - и с топ няма да може да го махне!

 • читател

  Очаквам светкавична реакция от г-н Димитров, след като в седмицата на гората ББ заяви, че ще счупят ръцете на всички, които посягат на българската гора в частност дървета без разрешение.

 • vazmuten

  Niakoi si misliat 4e sa nedosegaemi....... No vse 6te ima VIDOV DEN. Ubiistvo na darvo pred tezi svetli praznici ne e dobra karma. Orehite imat pamet :'(

 • Смеещ се

  Отдавна не съм се смял така. Зико е уникален тъпак, как ще трови орех сред блокове отвсякъде, егати серсемина, брат му де, ама то същото.

 • Орешарски

  Що ми тровиш ореха, бе! Извини се!

 • Лесовъд

  Не може да е Зико, някоя маймуна ще да е била в тъмното, пенсииите са го объркали.

 • хаха

  Да не е бил Славчо? Двамата са близки, подаряват си пури...

 • Лесовъд

  отговори на: хаха

  Славчо има мотив да натопи приятеля си пред Гергата, но дори пенсионер не може да го обърка с маймуна, замязал е на тюлен!

 • комшия

  Залесителна акция „Да засадим едно дърво”
  Район „ Западен” активно се включи в провеждане на националната кампания „Да засадим едно дърво”. Около 14 000 броя храсти и 140 броя дървета бяха засадени на територията на района. В седмицата от 03.03.2008г. до 07.03.2008г. се включиха масово и училищата на територията на района, като в залесителната акция беше включено и почистване на прилежащите територии към училищата.  Залесяването на Зелената система в района ще продължи и след приключване на националната акция. Кметът на района, г-н Здравко Димитров взе дейно участие в кампанията и призова гражданите на района да продължат инициативата за да бъде района един от най-привлекателните, с най- голяма, най-добре поддържана зелена система.

 • читател

  Залесяването на Зелената система в района ще продължи и след приключване на националната акция. Кметът на района, г-н Здравко Димитров взе дейно участие в кампанията и призова гражданите на района да продължат инициативата за да бъде района един от най-привлекателните, с най- голяма, най-добре поддържана зелена система.

  Зико се опитва да си прави ПР с 8 годишна давност... Не е за вярване, колко е тъп... Това е от 2008г, а тровенето на ореха от 2015.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм