Възстановяват спортна площадка в Източен

Автор:
Сряда, 28 Януари 2015 16:15
Възстановяват спортна площадка в Източен

Баскетбол, волейбол и футбол ще могат да се играят съвсем скоро на спортната площадка в близост до ул. „Генерал Радко Димитриев" в квартал „Гладно поле".

С ремонта на тази площадка отговаряме на многобройни запитвания на граждани от района и решаваме дългогодишен проблем, тъй като има много деца и млади хора, които искат да спортуват. Това коментира кметът на район „Източен" Николай Чунчуков, който присъства при старта на възстановителните дейности.

Преди няколко години е възстановена настилката на терена, изградено е и баскетболно игрище. Зоните за спорт сега се допълват от две нови игрища – за футбол и волейбол, като дейностите започват с подновяване на компрометираната ограда.

Площадката е с изградено осветление, предстои поставянето на кошчета за отпадъци, а скоро ще има и жив плет около съседния трафопост.

Предвижда се в близост да бъде изградена и площадка за фитнес на открито, като средствата за новите зони за активен отдих и спорт са от бюджета на район „Източен" за 2015 г., съобщи Николай Чунчуков. Той изказа благодарността си към ОП „Чистота" за съдействието при възстановяване на площадката.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм