Каназирева иска ремонт на детски и спортни площадки

Автор:
Вторник, 27 Януари 2015 11:01
Каназирева иска ремонт на детски и спортни площадки

За да задържим младите хора в града, трябва да им създадем добра среда за възпитание на децата, категорична е лидерът на „Съюз за Пловдив“

Предложение за ремонт на 5 детски и 2 спортни площадки внася днес в Общинския съвет председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адв. д-р Дани Каназирева.

“Получавам множество сигнали, в които  пловдивчани посочват конкретни обекти и необходимостта от незабавен ремонт. В голямата си част тези проблеми засягат младите семейства и родители, които са едни от най-активните членове на обществото ни. За да ги задържим в града, трябва да им създадем добра среда за възпитане на децата“, мотвира се Каназирева.

Съветничката настоява в бюджета за 2015 г. да бъдат планирани средства за ремонт на детските площадки на ул. „Победа“ 64 срещу автогара „Север“ – бивша „Разслатица“, на ул. „Вук Караджич“ и „Поп Грую“ в район „Северен“, на ул. „Петър Стоев“ в район „Южен“, на бул. „Княгня Мария Луиза“ 37. Ремонт трябва да бъде направен на спортното игрище и детската площадка на бул. „България“ 112. В лошо състояние е спортната площадка между ул. „Ораческа“ и „Сидер Войвода“ в район „Северен“. Хората, които живеят в този квартал, искат да има осветление на игрището до 22 часа през летния период.

Каназирева напомня, че всички детски площадки трябва да отговарят на действащата наредба на МРРБ за условията и реда за устройството и безопасност. До 2016 г. е срокът за привеждането на съоръженията към съвременните европейски норми за безопаснос и премахването на  старите метални люлки и катерушки, както и настилката от асфалт и бетон под тях.

В предложението за включване в бюджета са посочени още няколко обекта – ремонт на рампите в подлеза до „Тримонциум“, ремонт на тротоарите и пренареждане на паважната настилка на ул. „Кавала“ в район „Централен“, поставяне на пейки пред блока на ул. „Княгиня Мария Луиза“ 37. Средства трябва да бъдат осигурени за цялостен ремонт на тротоарните настилки ул. „Йордан Гавазов“ в район „Западен“, а  на детската площадка в квартал „Захарна фабрика“ между бул. „България“ 226 и ул. „Генерал Кутузов“ 3 да се постави табела „Забранено за кучета“.

„Парите за тези обекти не са проблем, а въпрос на приоритет – общината трябва да реши дали иска Пловдив да бъде град на младите хора или ще принуди и последните останали да заминат“, призова Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (26)

Покажи предишните коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм