Спешен ремонт на разбития път до ПУ

Автор:
Понеделник, 12 Януари 2015 09:38
Спешен ремонт на разбития път до ПУ

Дани Каназирева внася подписка за спешен ремонт на обръщалото до новата сграда на Пловдивския университет

Над 600 студенти, преподаватели и шофьори от градския транспорт настояват обръщалото за автобусите до новата сграда на Пловдивския университет да бъде ремонтирано възможно най-скоро. Подписката тази сутрин беше внесена в община Пловдив от председателя на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адв. Дани Каназирева.

Не може Пловдив да претендира, че иска да привлича младите хора в града и в същото време да нехае за условията им на живот. Не може да им поставяме препятствия по пътя за лекции“, възмути се Каназирева.

Пътят пред сградата на Университета е в изключително тежко състояние. Асфалтовата настилка е износена и не е подменяна от много години. Дупките са безброй, въпреки че преди време са правени опити да бъдат кърпени. Шофьорите и собствениците на транспортните фирми се оплакват, че почти всеки ден си чупят колите. Не е далеч денят, когато те изобщо ще откажат да влизат в улицата към Университета.

Дани Каназирева предлага малката улица да бъде включена в капиталовата програма на общината за 2015 г., като съответно за нея се заложат средства в проектобюджета. Същото искане беше отправено устно към администрацията от общинския съветник от „Обединение за Пловдив“ Евелин Парасков още по време на общественото обсъждане на бюджета през декември. Успоредно студентите организираха подписка до кмета Иван Тотев. „Гражданите имат безспорно основание да претендират за нормален път, тъй като плащат немалки данъци и са в правото да се движат по улици без дупки“, категорична е Каназирева. От групата напомнят, че ремонтът на обръщалото се отлага години наред с аргумент, че общината не разполага със средства.

Тези оправдания са  несериозни. Ако са верни изявленията на кмета, че местните приходи, както и постъпленията от данък МПС за 2014 г. са преизпълнени,  като по данни на Общината стигат 14 млн. лв., не би трябвало да има пречки за финансирането на този участък. Обръщалото е дълго не повече от 200 метра, ремонтът няма да е свързан с усложнения в организация на движението и би било срамно да загърбим отново решаването на този проблем“, твърди Каназирева.

По информация на кмета на район „Северен“ Ральо Ралев, предоставена  на ППГОС „Обединение за Пловдив“, за обръщалото са нужни приблизително 250 000 лв. Съветниците предполагат, че сметката може да се окаже по-малка, а цената ще се намали при провеждане на обществената поръчка.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (14)

Покажи предишните коментари
 • вечният студент

  Каквото образованието, такъв и пътят до него!

 • Ivelina

  В кой джоб отиват данъците от МПС-тата и за какво се изразходват?

 • Ало, студентините

  Добре е, че нямате камъни в бъбреците си, ала лошото е, че нямате нищо и в главите си! Няма и по-лесен път на "образование" от българският! Вървиш си по асфалтираната улица и изведнъж...дипломка за (с)висше образование! Хем без пари, хем и улицата ти улица! Но, това е силата на богатите държави, като нашата...

 • Теодоси

  И в кварталните улички е същото дередже!

 • Мария

  Има пари за шадраван на Водната палата, няма за улиците!

 • Никола

  ще стане, иска чакане!

 • tisho

  Mnogo zor,be!

 • Смешно е вече!

  Каназирева, стига вече с тези подписки, питания и предложения! То е ясно, че искаш да се кандидатираш за кмет, но вземи да свършиш първо нещо, пък тогава приказвай. От както се помня, освен да питаш и да внасяш подписки, нищо друго не си свършила! Пък и сама си пишеш коментари колко си велика.

 • Смрък

  Др Енчев ще е кмет, смъркачов и проститутката да пишат, няма да ги има и в Об.съвет

 • Хайде, действайте, пишете

  Ей, що спряхте, я да пишете, веднага да я сложите на билбордове, да разхвърляне диплянки, във всяка пощенска кутия, хайде проститутката

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм