Бойкотират Каназирева за намаляне на данък МПС

Автор:
Вторник, 16 Декември 2014 09:54
Бойкотират Каназирева за намаляне на данък МПС

Управляващото мнозинство се страхува дори от дебата по тази тема, твърди общинската съветничка

Предложенията на председателя на ППГОС „Обединение за Пловдив" Дани Каназирева за намаляване на данък МПС и такса битови отпадъци за граждани и бизнеса за 2015 г. не са включени в дневния ред на сесията на 18 декември.Това означава, че управляващото мнозинство, доминирано от ГЕРБ, не желае да облекчи финансовото състояние на пловдивчани и се страхува от дебата, коментира адв. Каназирева.

Преди един месец съветничката аргументирано поиска от името на групата данък МПС в Пловдив да се изравни най – малко с тарифата в София, където плащат от 10 до 25 % по-малко от пловдивчани в зависимост от мощността на автомобила. Каназирева цитира решението на столичния ОбС, с което са приети по-ниските размери на данък МПС в сравнение с Пловдив. Категорично е нарушен принципът на справедливостта. С друго свое предложение съветничката настоява такса смет за бизнеса да се свали от 5,3 на 4 промила, а за граждани - от 1,5 промила на 1.

От момента, в който са входирани двете предложения, мина достатъчно много време, за да бъдат обсъдени. Всички постоянни комисии на Общинския съвет са ги разгледали с резолюция за сесия, но председателят Илко Николов от Синя коалиция и неговите заместници от ГЕРБ отказаха да включат предложенията в дневния ред на сесията. Камен Шишманов, зам.-председател на ОбС от квотата на ППГОС „Обединение за Пловдив", е настоявал за разглеждане, но Николов отказал под предлог, че администрацията не е представила официално становище относно намаляване на данък МПС и такса битови отпадъци.

Това са елементарни номера и уловки, счита Каназирева. Становище се дава за един ден, а не за един месец и в случая администрациятане желае да намалява данъчната тежест на пловдивчани, страхува се да го признае публично и се крие зад формалности, коментира Каназирева. По време на дебата управляващото мнозинство трябваше да даде отговор, от който непрекъснато бяга. А именно - къде потъват милионите от пътния данък, че се налага да се тегли заем от 30 млн. лв., и защо общината всяка година „позлатява" боклука на Пловдив, събирайки високи такси, а в същото време в почистването на града няма подобрение?

С отказа да разгледат двете предложения управляващите демонстрират липса на възпитание и уважение към хиляди пловдивчани, които им плащат заплатите. Друга възможност за намаляване на данък МПС и такса смет за следващата година няма да има, защото сесията на 18 декември е последна за тази година, а през януари вече ще бъде съставен и ще се гласува общинският бюджет.
Това е бойкот на страхливци и се надявам, че на следващите местни избори ще обърнем този манталитет – закостеняло, чиновническо, неуважително и бюрократично отношение към темите, които вълнуват пловдивчани, коментира Дани Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • запад

  Нали ви е ясно че Тотев командори всички в общинския съвет. Никой не смее да мръдни , защото той е тиранин.

 • теро

  Най-важното е че няма друга алтернатива от тотев.

 • ty

  има алртенатива на тотев и не командори всички в общинският съвет идват тежки иэбори

 • pl

  Ако не я подкрепим,ще плащаме заемите на Тотев до 10 коляно.

 • maina

  КАК НЯМА ДА БОЙКОТИРАТ, НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЪЛНИ ХАЗНАТА, ДА СЕ СТРОЯТ ХОТЕЛЧЕТА, ДА СЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМЧЕТА. АХМАЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ. ЕЙ, МНОГО ПРОСТ НАРОД СМЕ - КАЗВАМ ГО С БОЛКА, НО Е ИСТИНА .ЗАПЛАТИТЕ В ПЪТИ ПО МАЛКИ ОТ СОФИЙСКИТЕ, ДАНЪЦИТЕ ПО-ВИСОКИ.
  ХАК ДА НИ Е КМЕТЧЕТО-ПАК ГО ИЗБЕРЕТЕ МАМИНИЯ.

 • майната

  отговори на: maina

  Ne mi polzvai nika OLIGOFREN

 • майната

  отговори на: maina

  Повтарям ти не ми използвай ник нейма и използвам повода да ти кажа, че и аз несъм доволен от данъка върху МПС, но не тази кривократа трътка ще ми решеи проблема. За четири години смени поне 4 партийки.

 • Милен

  Еми да много ясно как иначе ще лапат!

 • Велизар

  Браво на Каназирева

 • читател

  Тъпаци, големи специалисти се извъдихте по бюджет. Кретени, пийте си хапчетата...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм