Никулденски курбани в 5 пловдивски храма

Автор:
Петък, 05 Декември 2014 12:41
Никулденски курбани в 5 пловдивски храма Снимка: Архив

Районните организации на ПП ГЕРБ съвместно с районните кметовете са подготвили навръх големия християнски празник Никулден /06.12.2014 г., събота/ курбан за здраве и благоденствие, който ще бъде раздаден в различни храмове в Пловдив, а именно:

В район „Източен" от 10.00 часа в храма „Свети Пророк Илия", където ще присъстват народният представител Петър Петров, районният кмет Николай Чунчуков и общински съветници.

В район „Западен" пред черквата „Свети Климент Охридски" в парк "Ружа" в 10 часа отец Пантелеймон ще освети рибен курбан за здраве на всички присъстващи, сред които ще бъде и районният кмет Димитър Колев. По същото време ще бъде раздаден курбан и в храм "Свети Атанасий" в квартал "Прослав", осветен от отец Иван.

В район „Северен" по традиция на големите християнски празници се дава курбан в храм „Свети Иван Рилски" от народния представител Стефан Дедев, районната партийна структура и районният кмет Ральо Ралев. Утре ритуалната храна ще бъде осветена в 11.00 часа.

В район „Тракия" в 10.30 часа след службата в храма „Свето Преображение Господне" ще бъдат раздадени 450 порции печена риба и курбан за жителите. Той е осигурен с подкрепата на дарители за здраве и благополучие, сподели районният кмет Костадин Димитров.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм