Кой е виновен за разкопаването на бул. Цар Борис III

Автор:
Четвъртък, 10 Април 2014 08:25
Кой е виновен за разкопаването на бул. Цар Борис III

Дани Каназирева настоява кметът да отговори дали е правено обследване на водопровода преди да ремонтират пътната настилка

Дали е направено обследване на водопровода на бул. „Цар Борис III Обединител" преди ремонта през 2012 г. и кой носи отговорност за авариите и разкопаването на новия асфалт - това са част от въпросите, които председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив" Дани Каназирева ще зададе днес на кмета Иван Тотев.

Адвокат Каназирева настоява да получи подробна информация, а също така и копие от документи, коя фирма е извършила ремонта на булеварда, на каква стойност са строително – монтажните работи и дали в обществената поръчка е включена смяна на водопровода, който аварира.

Кметът трябва да предостави на съветничката данни какъв е гаранционният срок на ремонта и за чия сметка се отстраняват повредите. Каназирева иска също така отговор на въпрос какви действия е предприела администрацията, за да не се повтаря безпрецедентният гаф.

Повод за питането са три поредни аварии на водопровода на булевард „Цар Борис III Обединител".

„Отстраняването на течовете наложи разкопаване на новия асфалт. От изявленията на управителя на В и К става ясно, че тръбите са монтирани през 60-те години и че са възможни нови пробиви, аварии, а съответно и проблеми за живущите и работещите в сградите, които се намират в зоната между хотел „Тримонциум" и Сточна гара", посочва в питането Каназирева.

Съветничката напомня, че досега многократно Иван Тотев е декларирал в качеството си на кмет, а преди това и като областен управител, че преди всеки пътен ремонт задължително трябва да се обследва състоянието на подземните комуникации и в частност – на водопровод и канализация.

"Нарушаване на тези принципи нанася материални вреди на общинския бюджет и създава допълнителни проблеми в организация на движението в Пловдив", категорична е Дани Каназирева.

Според нея авариите на бул. „Цар Борис III Обединител" за пореден път доказват, че градската администрация бърза да усвои милиони левове в козметични ремонти, хвърляйки парите на данъкоплатците на вятъра.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • ????

  Сега е моментът дежурните във форума гербаджии да започнат да оправдават тотев със славчо.

 • Дидка

  Така е, като се харчат парите на пловдивчани, без да се мисли!!!

 • Кирчо

  Май само Дани Каназирева държи нещата под контрол и следи за грешките на управленито на Тотев.

 • ....

  Когато се прави нещо, никой не мисли???Слагат асфалт за милиони, после го разкопават заради липса на проверки.Що за некомпетентност???

 • !!!!

  "Важна е личната изгода - другото кой го интересува" - това е мотото на тотев

 • Само ВЪПРОСТЧИНЦЕ

  КОЙ НАРЕДИ ДА СЕ ДОПУСКА ПО-ГОЛЯМО НАЛЯГАНЕ ВЪВ ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА И СВЪРЗАНО ЛИ Е ТОВА С ЗАВИШАВАНЕ НА РЕМОНТНАТА И КАПИТАЛОВА ПРОГРАМА НА ДЪРЖАВНОТО ДРУЖЕСТВО ВИК?

 • АС

  Фирмата, която е подменяла водопровода преди асфалтирането е собственост на Славчу Атанасов. Какво повече да добавим?

 • ВС

  Коя е фирмата? Кой е собственик по Търговския регистър? Уточнява се драги АС и след това се коментира-иначе звучиш по троловски некомпетентно

 • ей,

  АС, ти си наистина невероятно тъп. Който те кара да пишеш във форумите е по-прост и от тебе.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм