За 1 нощ: Окрадоха лалетата по бул. България

Автор:
За 1 нощ: Окрадоха лалетата по бул. България

Едно единствено от общо 100-те червени лалета, засадени в цветната фигура на кръговото кръстовище до Панаира, остана самотно да червенее сред цветната композиция от син миодотис и разноцветни теменужки и храсти.

Някой през нощта като ураган е обрал 99 лалета, едва сдържаше нервите си тази сутрин Антон Георгиев, технически ръководител в ОП „Градини и паркове" за район Северен.

Докато цветята на кръговото са откъснати като за огромен букет, в зелените площи пред Луксор почти всички 50 лалета, засадени около младите червени дъбчета, са изтръгнати с луковиците.

Оцелелите могат да се преброят на пръстите на едната ръка, показа Антон Георгиев.

Празни пустеят и лехите, където само преди три седмици бяха посадени 50 рози. Като по чудо е оцеляла едничка.

Масово се краде и от хилядите рози, с които миналата година разкрасихме разделителната ивица на булеварда; хващали сме хора как с права лопата изкопават розовите храсти, но какво друго да направим, освен да ги накараме да ги засадят отново, разказа техническият Георгиев.

Колкото повече правим за разкрасяването на Пловдив със зеленина и цветя, сякаш толкова повече се краде, констатира директорът на ОП „Градини и паркове" Стоян Алексиев.

За пореден път той призовава пловдивчани да пазят и да проявявят нетърпимост към посегателствата на недобросъвестни съграждани върху всичко ново и хубаво, което се прави с парите на данъкоплатците.

Междувременно, след предприетите от ОП „Градини и паркове" мерки за издирване на извършителя на кражбата, се установи, че е възрастна жена, обрала и събрала цветята в чувал.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Фани

  Ама нали 45 години ни учеха, че общото е за всички. Решили, взели си ги хората лалетата. Това си е комунистическото мислене. Какво чудно има.

 • :)

  "читател" ще да ги е обрал

 • читател

  отговори на: :)

  Червен морон...

 • УМНИЦА

  Не е за вярване, колко прост народ има в този град! Прост, крадлив и мързелив. И много, много мрънкащ! Ако питаш тази крадлива пасмина, ще прелеят от 9 дерета вода и ще обяснят колко дупки има по улиците, как общината нищо не прави и прочие и прочие. Скоро преживях същото - при мен, възрастен човек, просред бял ден, си извади от джоба ножче и започна да вади луковиците на току що цъфналите минзухари. Както се казва, дребните камъчета обръщат каруцата. Трябва да се намери наказание за маргиналите, които съсипват труда на хората, било селскостопанска продукция, било цветя, било общинска или частна собственост. Предлагам, например, тези, които унищожават градинките, цяло лято да работят без пари в "Паркове и градини"!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм