2 парка с парите за паркинг под фонтаните

Автор:
Вторник, 25 Март 2014 12:57
2 парка с парите за паркинг под фонтаните

Бюджетната прогноза до 2017 г. е като кръстовище с много разклонения и ние ще избираме път, по който да тръгнем.

Накъде ще тръгнем зависи от администрацията и от общинските съветници.

Това са възможности.

Така кметът на Пловдив Иван Тотев коментира бюджетната прогноза на община Пловдив за периода 2015 г. - 2017 г. , която ще се гледа на сесията в четвъртък.

Според нея градът ще тегли 3,7 млн. по ФЛАГ, 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, 5 млн. лв. по програма ЕСКО и 6 млн. лв. по програма Джесика.

30-те милиона лева от ЕБВР ще отидат за възстановяване на 4 големи булеварда и инфраструктурата в града.

Кредитът от 3,7 млн. лв. по ФЛАГ, с който трябваше да се строи паркинг в Цар Симеоновата градина, ще бъде пренасочен за изграждането на 2 парка, съобщи кметът Иван Тотев.

Припомняме, че община Пловдив се отказа от намерението си да строи паркинг под Пеещите фонтани.

С парите от заема по ФЛАГ ще бъде изграден нов парк на площ от 6 дка на ул. Богомил, ще бъде реновирана и озеленена Дондуковата градина и ще се дофинансира частично проекта за новата ВиК инсталация и някои дейности по Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, уточни градоначалникът.

Той допълни, че заради отказа от строежа на паркинга в момента общината е в процедура на предоговаряне на проекта.

6 млн. лева пък ще бъдат изтеглени по фонд Джесика за изграждането на Втори Гребен канал и още 5 млн. лв. от ЕСКО фондовете - за Партийния дом, за който вече има одобрен архитектурен проект.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (20)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: до гербаджийте

  "до гербаджийте" - напълно си прав, не всички са морони като теб...

 • хаха

  Едва ли може да има по-нецелесъобразно харчене - заем 4 милиона за градинка, която може да бъде и направена от ведомственото предприятие Паркове и градини!
  Тотев - Крадец!
  Тотев - Оставка!
  Тотев - защо не смени водопровода по централния булевард, а вчера се наложи да къртят асфалт на 1 година

 • mm

  Искрено поздравявам кмета, че се съобрази с острото несъгласие на пловдивчани да се строи подземен паркинг в централния парк. Аз не си спомням досега някой друг управник да е постъпвал така. Ако ругаещите Тотев си спомнят, нека да посочат тук.

 • До mm

  мм, тотевизма и боковщината са еднозначно крадци! А, такива като теб, ще се радват на градинки за милиони.

 • читател

  Червени тролове тролете за Сергей, че пак ви чака изборна загуба - загубени партизанчета...

 • Малко сметки

  Някой май не правят разлика между парк и градинка. Нека да обясня за по-простото население. В градинката има само трева, която също струва пари, но не чак толкова и може да се направи със собствени средства. Един парк, особено ако е 6 дка, то ще има най-вероятно няколко детски площадки, които струват доста пари, особено тези качествените, които се правят в последно време. Освен трева и дървета в парка трябва да се изгради осветление, а стълбовете вероятно не струват 2 лева, предполагам и кабели трябва да се положат. Сложете и някаква поливна система - все пак всичко трябва да се полива, за да е зелено. Сметнете и пейки - доста, за да има майките къде да сядат и да чоплят семки. А също и кошчета за боклук. Освен това трябва да се оформят и алейки и пътечки, а плочките всички знаем също не са евтини. И не на последно място - трябва да се плати и за работа. Така че тези, които смятат, че паркове се правят без пари - моля да отидат да направят този парк и всички пловдивчани ще сме им много благодарни.

 • лоши хора ни управляват

  Хотела е по-голям от Новотела и всички улици покрай него се отвориха и ремонтираха,а недай си боже да има голямо мероприятие в града и гостите да се настанят в друг хотел-тежко им на организаторите,ще ги съсипят от мръсотий!

 • м,н

  Тотев - защо не смени водопровода по централния булевард, а вчера се наложи да къртят асфалт на 1 година
  --------------------------------
  А защо Славчу Атанасов не го смени? Беше кмет 8 години.

 • Край за лодките

  До лоши хора, май прави нов хотел на Гребната Маминия, мама Роза е в съдружие, изсякоха ветровия пояс и ще сложата маси на паркинга, какво Европеиско, лодките ще е обръщат, канала вече не е такъв, вятърът в Пловдив е северозападен, затова са засадени дърветата, но кмета ги изсече

 • читател

  отговори на: Край за лодките

  "Край за лодките" май си поставил край на пиенето на хапчетата. Започни ново начало и ги пий редовно - червен болен троле...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм