Възстановяват Квадратната кула на Небет тепе

Автор:
Вторник, 25 Март 2014 12:04
Възстановяват Квадратната кула на Небет тепе

До края на март приключва работата по идейния проект за Небет тепе, съобщи кметът Иван Тотев.

Той е тотално обновен и много по-различен от този, с който преди 3 години Пловдив кандидатства за еврофинансиране, уточни градоначалникът.

В сегашния проект са включени много повече елементи - като например възстановяването на квадратната кула, която е била 14 метра висока, посочи градоначалникът.

Предвижда се и реставрацията на част от крепостните стени, които обхващат най-малко 3 исторически периода, сред които римски и средновековен.

На Небет тепе ще бъдат обособени места за отдих, ще се поставят пейки, рампа за инвалиди и художествено осветление, каза още кметът Иван Тотев.

Целта е до края на май с готовия проект да се кадидатства по Норвежката програма, която в момента е единствената отворена за европейско за финансиране и конкуренцията ще бъде много голяма, отбеляза градоначалникът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Прави се пак нещо добро за Пловдив и няма оригване на македонска наденица, повърня от розовата боза на д-р Бозов и диария от палачинките на Бареков този капут.... Да не сте толкова натровени, че да сте по болници тролчета???

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм