Каназирева пита кмета за Събота пазар

Автор:
Четвъртък, 16 Януари 2014 08:44
Каназирева пита кмета за Събота пазар

Питане за конфликтната ситуация на Събота пазара отправя до кмета Иван Тотев председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив" адвокат Дани Каназирева.

Тя настоява да й бъде предоставена подробна информация по концесионния договор, сключен с фирма „Отел" ООД през октомври 2005 г., а също така община Пловдив да потърси вариант за отреждане на терен за продажба на селскостопанска продукция в близост до Събота пазара.

Необмислената концесия доведе до редица проблеми и напрежение сред хората, които години наред си осигуряваха хляба, като наемаха маси на общинския пазар в район „Южен", счита Дани Каназирева.

Търговци от пазара я уведомиха, че техните договори с „Общински пазари" са прекратени и единствената алтернатива за тях, предложена до този момент, е да наемат маси при концесионера.

Условията на новия Събота пазара не ги удовлетворяват – навесът не е достатъчно широк, за да пази от дъжд и сняг, а наемите са непосилни в тази криза.

Хората са оставени да работят на временния общински пазар до края на януари.

Срокът наближава, но до този момент няма решение какво ще става с търговците.

Във връзка с това Дани Каназирева пита какви са условията в концесионния договор относно ползването на пазара и, в частност, по какъв начин концесионерът трябва да отдава маси под наем?

Председателят на ППГОС настоява да получи точна информация дали концесионерът изпълнява договора с общината, има ли разпореждане за закриване на временния пазар и колко са търговците, на които се прекратяват договорите за наем.

Кметът трябва да отговори дали има възможност в близост до Събота пазара да се отреди общински терен за продажба на плодове и зеленчуци.

Каназирева иска да й бъдат предоставени данни, какви са приходите по сметките на ОП „Общински пазари" от временния пазар и в какъв размер са годишните вноски, които концесиоонерът дължи на общината по сключения договор за Събота пазара?

В никакъв случай не бива търговците да се лишават от препитание, трябва да се намери начин да си запазят работата, категорична е Дани Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (19)

Покажи предишните коментари
 • Пламен

  Само Каназирева се застъпи за нас! Може ли така да ни гонят и да ни карат да отиваме на двойно по скъпи наеми!!!

 • Николов

  Браво на Каназирева! Мъжко момиче е !

 • Пешев

  Славчо не е подписвал тая концесия. Много поздрави да пратите на д-р Чомаков! - концесионния договор, сключен с фирма „Отел" ООД през октомври 2005 г.- що не четете статията както трябва. На Славчо баща му има 5 квадрата будка, която не е част от пазара и концесията!

 • Гешев

  Пешев, не е подписвал Славчо, само си взе две магазинчета от пазара, май си забравил как извъртя тая мушенгия, когато беше кмет, а?

 • Мира

  Драскачите пак са на ход!Пишат ли си те, пишат...Добре, че вече хората не вярват на посланията написани от анонимен.Вие дето плюете Каназирева, знаете ли как живеят хората и как хранят семейства си работещите на Събота пазара?Минаха изборите и кмета не му пука,важното е далавера да има.

 • Боклуци, Господ да им даде на проститутките

  Никой не плюе, а се казва истината доста пари гушна Здравка по времето на Славчо, и от пазарите,а хората наистина едвам свързват двата края и работят, но тя ги друсаше яко за да им дадат маси, но Господ ще я накаже той вижда и знае колко е откраднала, ще я чукне там където най-боли, това заслужава - нагла и алчна, ние я знаем от пазарите с оная предишната

 • Пак ли

  Всъщност Каназирева освен да пита, нищо друго не прави. Някой задавал ли си е въпроса на кой до сега е помогнала "г-жа адвокатката", след като е получила отговор на питанията си? Предполагам на никой. Просто се прави на загрижена, а всъщност се грижи само за своята ПР кампания.

 • яго

  отговори на: Пак ли

  КОЛКО СТРУВА ,КАМЕН ШИШМАНОВ НА ПРОСТИТУТКАТА ,, ДАНИ ЗА ДА СИ ИМА ГРУПА ,И ТОЙ ПАРИЧКИ????

 • НЕЗНАЙКО

  Дани ,за колко си купи групата в Общинския съвет, а на Камен Шишманов колко розови сънища струва????

 • ффффф

  камен шишманов е голям боклук!да и е честито на дани !

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм