Каназирева: Докога забавачки в блоковете?

Автор:
Сряда, 13 Ноември 2013 10:06
Каназирева: Докога забавачки в блоковете?

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева внася питане до кмета Иван Тотев за детските градини, настанени в общински апартаменти.

Адвокат Каназирева напомня, че съгласно Закона за управление на етажната собственост общината е длъжна да изпълнява решенията на общите събрания на собствениците, както и да участва в разходите за поддръжка и ремонт на общите части на сградите.

Собствениците обаче срещат сериозни затруднения в случаите, които касаят конкретните ангажименти на общината.

В тази връзка адв. Каназирева настоява кметът да отговори колко общински апартамента в Пловдив се ползват за детски градини, колко от тях са в режим на етажна собственост и в какъв срок те ще бъдат преместени съобразно изискванията на закона?

Съветничката иска да получи информация кой представлява общината на общото събрание на собствениците за апартаментите, които не са предоставени в оперативно управление на ОП „Жилфонд”.

Дани Каназирева пита кой в община Пловдив отговаря за изпълнение на решенията на общите събрания на етажната собственост относно разходите за поддръжка и ремонт на общите части и дали има съдебни дела срещу общината за присъждане на направени, но неплатени от общината сметки за ремонти.

Питането ще бъде внесено утре на сесията чрез председателя на Общинския съвет арх. Илко Николов.

Според Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет кметът е задължен да даде отговор на следващото заседание.

Дани Каназирева напомня, че детските градини трябва да бъдат настанени в самостоятелни сгради и че е редно този проблем да бъде сред приоритетите на администрацията.

Жилищните блокове са неподходящи за този род заведения, а апартаментите са необходими за настаняване на крайнонуждаещи се пловдивчани, коментира адвокат Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • да бе да

  данке ,голям актив си правиш,че чак да му се заповръща на човекОТ КОЛ И ВЪЖЕ НАПАРВИ ГРУПА ОТ КРАДЦИИ НЕЩАСТНИЦИ

 • пловдичанин

  Пази Боже, общината да ти е собственик във входа. Проблемите са огромни. Прехвърлят си топката от едни на други и никой не взема решения какво да се прави. А и дечицата заслужават по-добри условия - нали Мамин обещаваше много нови детски градини, защо бутат децата в тесните апартаменти?

 • Така де

  После разпределяне на апартаментите между здравка и сие.

 • Меглена

  Условията са отвратителни.Децата живеят и учат в пълна мизерия.Не се отпускат пари от общината за ремонт, с предлог, че тези детски градини ще се преместват.Лошото е, че никой не знае кога ще стане това.От прозорците духа вятър, а за балатума да не говорим-огромни кръпки и дупки.Как ще са здрави, без алергии???

 • Тончо

  На всяка манджа мерудия е тая

 • Боклук е тая

  От тая ни се гади, снимките й висяха в пощенските кутии, стърчаха по магазините, ясна ни е проститутката

 • Тодорови

  Знаете ли каква мизерия е в детските градини в блоковете? Добре , че някой се сети да повдигне този толкова наболял за нас въпрос!

 • Мария

  Браво на Каназирева за въпроса! Ще очакваме отговора от кмета мишок!!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм