Каназирева: Тотев води общината към фалит

Автор:
Четвъртък, 17 Октомври 2013 08:35
Каназирева: Тотев води общината към фалит

Кметът Иван Тотев и неговият екип водят община Пловдив към фалит.

Това е становището на ППГОС „Обединение за Пловдив" относно внесения на днешната сесия проектобюджет за 2014 г. и актуализираните бюджетни прогнози за 2015 г. и 2016 г.

Групата ни няма да подкрепи предложението, защото това са бюджетите на упадък, а не на развитието, коментира председателят адвокат Дани Каназирева. От справките се вижда, че общината ще приключи бюджетната 2013 г. с дефицит над 10 млн. лв., въпреки увеличените данъци, такси и наеми. За 2014 г. се залага дефицит в размер на 6 192 882 лв. , за 2015 г. – 6 961 232 лв. Вместо да стабилизира финансовото положение на града, администрацията го въвлича в непосилни борчове. До края на тази година Тотев очаква дългът да достигне около 85 млн. лв. Това безпрецедентно задължение почти е равно на собствените приходи на общината за една година. Пловдив е обвързан до 2021 г. с плащания по кредита от Райфайзенбанк, от който трябва да се погасяват 36 363 636 лв. Заеми са договорени с „Ти би ай лизинг", „Мото пфое", „Порше лизинг", с фонд „Енергийна ефективност", „Флаг", „Джесика", ЕБВР.

Считаме тази финансова политика са безотговорна и заробваща, защото тя ще лиши Пловдив от възможността за развитие за години напред и ще доведе до ново драстично увеличение на местните данъци и такси, коментира адв. Каназирева.

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив" отправя питане до кмета Тотев във връзка с редица проблеми в квартал „Прослав". Те бяха поставени на срещата в читалището на 11 септември. Оказа се, че спортната площадка в двора на училището „Тодор Каблешков", помпозно открита от Тотев, е в окаяно състояние след само една година експлоатация. Адв. Каназирева настоява кметът да отговори коя е фирмата изпълнител на този обект, по каква процедура е спечелила поръчката, каква е стойността на строително – монтажните работи и дали площадката се охранява. В питането Каназирева изрично подчертава, че иска да получи копия от документите по проведената процедура за избор на изпълнителя, а също така и на сключения договор.

В същото питане са поставени въпроси на гражданите от „Прослав" защо е съборена ОДЗ „Боряна" и дали общината възнамерява да строи нова детска градина, защото действащата не е достатъчна. Предвиждат ли се средства за ремонт на клона на ДКЦ – 4, където работи само един лекар, а условията са много лоши? Какви са плановете на общината за ул. „Западна", част от която дефакто не съществува?

Евелин Парасков, общински съветник от „Обединение за Пловдив", отправя питане до кмета във връзка със сигнала на граждани на район „Централен", че се предвижда застрояване на градинката между ул. „Стадиона", „Менделеев" и „Найчо Цанов". Безпокойството на гражданите е предизвикано заради проекта на изменение на ПУП – ПРЗ на част от кв. 37 по план на кв. Университетски, одобрен със заповед на кмета от 20.08.2013 г. Евелин Парасков настоява да получи писмен отговор кой е вносителят на проекта и на какво правно основание се прави изменението на ПУП – ПРЗ, като по този начин се отнема зелената площ и единственото място за отдих на хората от квартала. Общинският съветник иска да получи и копие от проекта.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (30)

Покажи предишните коментари
 • makia

  Тая п*тутка се продаде на свинаря гергов и сега му служи вярно,защото няма накъде.Това си е елементарен номер да се крадат гласове на изборите от ГЕРБ.Надявам се ,че пловдивчани са интелигентен народ и на курвенски номера няма да се хванат.
  Може и да не харесваме на 100% процента ГЕРБ,но все пак са най-свестните управлявали досега.

 • samo loko pd

  ония идиот гербаджийски читателя как не пише днес в него само простотии

 • читател

  отговори на: samo loko pd

  "samo loko pd" като привърженик на Локо вероятно си тъп циганин, а като такъв вероятно си превържник на червените боклуци. Съберете се по сметищата червените боклуци и циганите, които ги сепарират.

 • stoqn

  наистина по слаб кмет от Тотев сме нямали от много години насам

 • читател

  отговори на: stoqn

  "stoqn" ти от кое село си и в коя землянка живееш? Или просто си прост и луд червен морон...

 • Стоилов

  Много, ама много вярно защо никой не извика Чомаков да разкаже за резилите си, копаньонката Здравка да каже за Синдикалния дом, единствено сега в Пловдив се направиха и пистроиха толкова неща, за първи път градът диша и живее, само Славчо Атанасов не е пипнал нищо, но беше слаб и кликата около него крадеше,

 • samo loko pd

  той па Иван Тотев много е направил тоя смешник Пловдив има най скьпи данаци в страната по негово време ги вдигна сьсипва всеки ден града ни

 • Стоилов

  Пълна лъжа за пореден път, разходете се из града и гледайте, то се вижда какво е направено, много, наистина много

 • читател

  Каназирева се заиграва с Бареков, този капут, а който играе с него ще се провали...

 • Ники и здравка

  Кофите с лайната чакат заигралите се лайнар и курва,

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм