Нова детска площадка в Малкият принц

Автор:
Вторник, 01 Октомври 2013 15:03
Нова детска площадка в Малкият принц

Лентата на нова площадка за игра в детска градина Малкият принц  прерязаха кметът Иван Тотев, кметицата на Централен Райна Петрова и директорката Ирена Милушева.

Със спестените от делегираните бюджети  30 000 лева освен новите катерушки и настилка, забавачката е купила и легла , мебели и оборудване.

От 20 години съм директор на тази детска градина и за пръв път кметът г-н Иван Тотев въведе реална децентрализация, заяви директорката Ирена Милушева като подчерта, че говори надпартийно и неполитически.

Г-н Тотев, вие имате страхотен екип, който се труди неуморно и е много морален. Благодаря на зам.-кмета Александър Държиков, на кметицата на Централен Райна Петрова, на Паркове и градини.  Те носиха пясък, разчистваха, посаждаха трева, работиха като пчелички и се трудиха неуморно, за да свършим всичко навреме, каза още Милушева.

Тя благодари още на двама родители – един бивш и един настоящ, които дарили по 10 000 лева за реновирането и на майка на дете от градината, която направила проекта за площадката.

Това е възрожденски дух, похвали ги Ирена Милушева.

Важното е, че от общината не са отпускани допълнителни средства, а благодарение на предприемчивостта на директорката и делегираните бюджети, със собствени пари е направена новата площадка, каза кметът Иван Тотев.

Той припомни безмислената съпротива на съветниците от опозицията при гласуването на точката за делегираните бюджети, само колкото да си правят вятър на устата.

Той се пошегува, че има два вида директори – добри и по-добри и Милушева е от вторите.

Важна е и ролята на родителското настоятелство, защото директорката е успяла да мотивира родителите да се помагат по всякакъв начин на детската градина, каза още градоначалникът.

Той припомни, че общината е силен партньор на общинските детски заведения във всякакви техни начинания.

Кметицата на Централен Райна Петрова също благодари на директорката  Ирена Милушева и заяви, че тя има готов проект за целия двор.

Според него трябва да се изградят още една площадка за игра, спортни площадки и велоалея, по която децата да карат колела.

След 2-3 години Малкият принц ще има един от най-добрите дворове за игра, сигурна е Райна Петрова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм