Каназирева се цели в кметския стол

Автор:
Четвъртък, 04 Юли 2013 12:32
Каназирева се цели в кметския стол

Нова дясноцентристка група „Обединение за Пловдив” е сформирана на 2 юли от седемте общински съветници с цел да бъде истинска дясна алтернатива, каквато от години в града липсва.

В групата влизат четиримата съветници от „Съюз за Пловдив” -  Дани Каназирева, Вихра Ерамян, Владимир Кисьов и Евелин Парасков, двама съветници от „НИЕ” - Костадин Кисьов и Камен Шишманов и общинският съветник от НДСВ Мариана Димитрова.

За председател е избрана Дани Каназирева. Нейният заместник е Мариана Димитрова.

Уведомлението за новата група е внесено в ОбС – Пловдив и ще бъде публично огласено на редовната общинска сесия на 18 юли.

Групата е създадена на принципна основа като обединение на  хора с десни убеждения и с качества на експерти,  а не като партийна коалиция, подчерта Дани Каназирева.

Мариана Димитрова е дългогодишен и авторитетен директор на една от елитните гимназии в Пловдив „Иван Вазов”.

Костадин Кисьов е доктор на археологическите науки, директор на Археологическия музей в Пловдив.

Камен Шишманов е председател на Българската федерация по спортна стрелба.

„Обединение за Пловдив” ще бъде конструктивна опозиция на управлението, равно отдалечено от ГЕРБ и БСП, заяви Каназирева.

Групата ще подкрепя добрите решения за развитието на града, ще внася свои предложения, ще отправя питания  и ще депозира сигнали при установени нередности.

Обединихме се около принципите да  бъдем по-близко до проблемите на гражданите,  да не правим  компромиси и пазарлъци в ущърб на обществения интерес и да работим за компетентно и прозрачно управление.

Създаването на новата група по никакъв начин не променя моите принципи, както и принципите на съветниците от  ПП „Съюз за Пловдив”, каза Каназирева.

Тя подчерта, че никога не е водела пазарлъци, включително и на последните местни избори на балотажа между Славчо Атанасов и Иван Тотев.

Тогава ПП „Съюз за Пловдив” запази безпристрастна позиция, без да участва в предварителни договорки за коалиции и участие в местната власт.

Групата е отворена, но изключително много държа, ако тя се разширява, това да става на принципна основа, категорично в център дясно и с акцент върху експертно начало, с каквато идея се създаде ПП „Съюз за Пловдив”, обясни Дани Каназирева.

Камен Шишманов ще продължи да бъде заместник – председател на ОбС.

Каназирева остро реагира по повод на изказването на кмета Иван Тотев, че ГЕРБ няма да подкрепи нейната кандидатура, ако бъде издигната за заместник – председател.

Нямам намерение да заемам този пост, никога не съм зависела от постове, за да мога да работя и да изказвам свободно мнението си, но ако реша да заема пост, това ще бъде този на г-н Тотев, заяви Каназирева.

Тя му препоръча да си гледа ГЕРБ и неговите коалиционни партньори в ОбС – ДПС, Спас Гърневски и хората на Титюков, а не да се меси в нейната група.

Интервюта и видео с Дани Каназирева и Камен Шишманов - в Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (24)

Покажи предишните коментари
 • Наско

  НЕ НИ трябва женчо за кмет!!!Време е ИСТИНСКА жена да стане кмет!! Вижте София колко е напред и колко красива стана!!! Дани давай ние сме зад теб!!!!

 • ха-ха...

  Наско, отпред не става ли, че сте отзад на Здравка?

 • aqsd

  То отзад на Здравка е магистрала...

 • 666

  Камен - осъден за далавери, а скоро му предстои истинското дело. За кой ли път Дани се пробва.Липсва и обаче стратегията на истинският политик. С парите на Владо - купуваш три, четири хиляди гласа. Повече не можеш. И вече никой не те иска. Чудно е само какво прави Мариана и НДСВ в тази компания ?

 • Мишо

  Владо Кисьов омагьосан от магистралите и като сутеньор на Здравка, голямо дясно,

 • Център- дясно

  Како Здравке - Данке, не мога да повярвам, че си толкова тъпа. Това гадно ЗКПЧ-е ви изпързаля всичките, и тебе, и Мамин Ваньо. Само ви гледаше сеира и му беше съвсем ясно, че играете винаги заедно. То и на местните избори се видя, че ти беше център-нападател на Маминия. Само че този мръсник ЗКПЧ-то е много хитър, не е тъп като вас. Оттърва се от боклуците покрай него, хариза ги на вас и ви го натресе на два ката, и на тебе, и на Маминия. В политиката така става, то не е като да лапаш пишки. На последните избори през май всички умни хора в Пловдив разбраха, че той игра за комунягите и си отмъсти на Маминия за местните избори - само помисли, ако изобщо можеш, кога в Пловдив червените кхмери са имали четирима депутати, а?! И сега отново те пуска по пързалката. Нямаше по-добър начин от този да го реанимираш и да го направиш пак решителен фактор за предстоящите местни избори. Просто не мога да повярвам... И го направи да изглежда отново мъченик и спасител, както той най-обича. Заради тебе ще се чудим как да го спираме на местните избори. От такива плиткоумни тъпанари като тебе и Маминия ще загубим Пловдив след две години.

 • аман

  Даже не е важно, че е била проститутка, важното е, че е пълна простачка.

 • Tanya

  След Тотев да ви кажа, че мога да си представя и тази особа да спечели. Бедни ми, бедни Пловдив!!

 • Граждани

  Пловдив си е много хубав град и през последните две години става още по-хубав, наистина става едно прочистване, мръсотията се показва и изплува най-отгоре, браво на обединението им, чудесно е да покажат на нас гражданите, кои бяха виновни за всички кражби тези последни години стоейки по два-три мандата в Об.съвет, браво достойно изчистиха името на Славчо Атанасов именно заради тези хора, той не можеше да работи, това е един достоен човек, не взел и стотинка, а оплюван от тази пасмина, Здравка от бардака на Комина иска 8 години да е областен или кмет, сега пак ще прелива от тоалетните ни Данка, браво Славчо свестен човек си

 • Николина

  Като чета коментарите нищо ново не виждам да се пише!!Все едно и също! Дани ви е голям трън в очите. Дано стане Кмет! Аз и мойте приятели ще гласуваме за нея!! Успех

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм