В Западен искат ред и сигурност

Автор:
Петък, 22 Март 2013 10:55
В Западен искат ред и сигурност

Опазването на обществения ред e основен проблем за жителите на район Западен.
Това стана ясно на втората среща с жители от района с кмета на Западен Десислава Желязкова.
Жителите на микрорайона между улиците „Вечерница", „Явор", „Солунска", „Царевец", Пещерско шосе, „Дрян", „Хвойна" и „Ружа" поставиха като основен проблем пред Десислава Желязкова опазването на обществения ред и общинската собственост в междублоковите пространства.
Това е втората по рода си среща, която се проведе в присъствието на експерти от всички дирекции в районната администрация и представители на Общинска охрана и Второ РУП на МВР в града.
За пореден път хората повдигнаха въпроса за изгорелия ресторант „Кавказ", който независимо, че е обезопасяван 3 пъти за сметка на района и голяма община, отново е разграден и опасен за децата.
Жителите категорично отказват да подават сигнали до полицията, тъй като ги е страх от ответни действия на нарушителите.
Те са ясни и категорични – искат засилено полицейско присъствие в района.
Служителите на реда, по думите им трябва да пазят и облагородените междублокови пространства, пейките, кошчетата за боклук.
Проверка на администрацията сочи, че от последните 40 нови пейки 35 са разбити или изобщо липсват, същото важи и за кошчетата за боклук.
Гражданите бяха посъветвани при по-драстичните и повтарящи се вандалски прояви писмено да информират Общинска полиция или служителите на Второ РУП.
Присъстващите категорично отказваха и като мотив посочваха евентуално отмъщение на вандалите, независимо, че по техните думи, те се събират всяка вечер.
Сред другите проблеми на второ място отново са дупките по улиците, като най-драстични са на ул. „Явор", за което г-жа Желязкова пое ангажимента веднага да започна запълването им.
Оплакаха се от безразборното паркиране в района на супермаркет „Лекси", поискаха допълнителен пешеходен светофар на Пещерско шосе между двете светофарни уредби, които се намират на не повече от 200 метра.
Желязкова бе категорична, че няма как да се сложи светофар пред всеки вход.
Необходима е, по думите й по-висока култура на пресичане.
Районният кмет обясни, че няма как да се разшири северният тротоар на Пещерско шосе, тъй като терените са частна собственост.
Това ще стане при разширяването на платното като цяло, обясни районният кмет.
Жителите на улиците „Солунска" и „Ручей" поискаха да бъдат засадени нови дръвчета на мястото на отсечените тополи.
Всички поискаха повече детски площадки, повече антипаркинг колчета, засилен контрол над кабелните оператори, които не възстановяват пътната настилка след полагане на кабели.
От срещата стана ясно, че има инвестиционни намерения към ресторант „Кавказ" и към повечето изоставени спортни площадки.
Намеренията са те да бъдат облагородени без да им се сменя предназначението.
Хората изказаха благодарностите си, че получават съдействието на районната администрация за всеки един от поставените им проблеми, независимо, че за повечето от тях е необходимо време и повече средства.
Наясно са, че много от проблемите са обременени от времето, оставени с години без разрешение.
Категорично бе отчетена и подкрепата на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и доброто взаимоотношение между Голяма община и районната администрация.
И след тази среща всички поставени въпроси ще се систематизират и ще бъде съставен график за разрешаването им, подчерта Желязкова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм