Сменят условна с ефективна за камикадзе

Автор:
Вторник, 12 Март 2013 14:28
Сменят условна с ефективна за камикадзе

Пловдивският апелативен съд смени от условна на ефективна присъдата на Валентин Рангелов от 2,8 г. за катастрофа с убит и ранен.
Рангелов получи условно 2,8 г. от Окръжен съд за това, че на 23.04.2012г. на бул. България по непредпазливост е причинил смъртта на Михаил Михов и две средни телесни повреди на Иван Иванов, довели до трайно затруднение на движението на горен ляв крайник и на долните крайници.
На 23.04.2012 г. в Пловдив около 14.30 ч. Рангелов управлявал личния си автомобил Ланчия по бул. България, в посока от изток на запад, в северното платно за движение.
По същото време, на същия булевард, но в обратна посока – от запад на изток, в южното платно се движел Иванов – таксиметров шофьор, който управлявал Рено.

В колата, като клиенти пътували Михаил Миков – на предна дясна седалка и съпругата му – Жечка Михова.

Таксиметровият автомобил се движел в средната лента за движение, зад него Опел, управляван от Рангел Рангелов, а в дясната лента - автомобил БМВ, с водач Християн Тодоров.

И трите автомобила се придвижвали по бул. България в посока към кръстовището с ул. Огражден.

Движещите се в южното платно водачи на трите автомобила забелязали отдалече, че светофара светва жълт сигнал, след което и червен.

На разстояние около 50 – 60 метра от светофара започнали плавно да намаляват скоростта и да спрат.
В този момент, в кръстовището с висока скорост и без да се съобрази с червения сигнал на светофара, навлязъл Рангелов.

Непосредствено след разширението на ул. Огражден той навлязъл в отсечката на бул. България, отклонил автомобила в ляво и загубил управлението си над него.

Така напуснал северното платно от ляво и преминал през разделителния остров, разрушавайки металната ограда и метален стълб на улично осветление.

Впоследствие Рангелов навлязъл в южното платно, където настъпил и удара между управлявания от него автомобил и спиращия в средната лента таксиметров автомобил, управляван Иванов.

Металните отломки на стълба, който при удара се разкъсал на две се ударили в предната част на автомобил БМВ, управляван от св. Тодоров и причинили имуществени вреди по него.

Вследствие удара с таксиметровия автомобил тежко пострадали водача – Иванов и возещия се на предна дясна седалка Михаил Михов.
Въпреки лекарската намеса на 01.05.2012 г. Михаил Михов починал.
Решението на Апелативния съд може да се обжалва или протестира пред ВКС в 15-дневен срок.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм