Протестът: референдум за забрана на партиите

Автор:
Неделя, 17 Февруари 2013 13:14
Протестът: референдум за забрана на партиите

На осмия ден от протестите срещу цените на тока над 7000 пловдивчани се обявиха за референдум за забрана на партиите.

Народът едва не разкъса Васил Кльонков, който пък призова многолюдния митинг да се запише в партията му Гласът на България.

Всичко за ескалацията на протестите - в Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • Хан Крум

  Със сигурност впечатляващо мнозинство от българите са съпричастни към протестиращите. Монополната зависимост от ЕРП-етата се чувства не само по завишените сметки за ток, а така също и при много други такси, които са принуждавани да плащат българите – от такива за съгласуване на ПУП, та до принудата да се изграждат и частни трафопостове. Дилемата е за българина – ток от ЕРП или свещи. При това плащаш толкова, колкото определи монополиста, защото Той няма алтернатива...
  Протестиращите днес обединяват и за първи път олицетворяват единството на целия български народ.
  Срещу властта!
  Да, срещу управлението, макар протестиращите да се разграничават и да твърдят, че са излезли на улиците надпартийно. Протестите са политически, защото в дъното, зад EVN, ЧЕЗ и Енрго-про, стои властта, независимо с какъв цвят е.
  България днес възстана срещу енергийния монопол, създаден от политиците.
  ЕРП-тата, като посредници, бяха приватизирани от правителството на Царя, добиха финансова и законодателна мощ при Станишев и достигнаха апогея си с грабежа на обикновените хора при управлението на Борисов.
  Либерализирането на търговията с електричество е само малка част от подобряването на пазарната среда в живота на обикновените хора.
  Ами другите монополисти, закриляни от властта, особенно от правителството на Бойко?
  Какво да кажем за „банките”? Ако обикновените българи са със завишени 100-200 лева сметки, какво да кажем за хилядите други, които плащат на баанките с имущество – движимо и недвижимо, а някои посягат и на живота си. Защото българския гражданин няма никаква законодателна закрила срещу волята на банкерети. Такива като Левон Хампарцумян, които публична тайна е какви месечни заплати взимат – 200 000 лева?!
  Ако някой ти дължи 1000 лева, с години ще го съдиш и ще си доволен да си ги върнеш , даже и без лихвите.
  Какво става като станеш длъжник на Банка? Сключил си „доброволно”неравноправен договор с нея, защото законът позволява това. Банката по всяка време може да ти вдигне лихвите, мотивирайки се с влошени икономически условия и разни индекси. Сякаш икономическите условия за българите, загубили работата и изпаднали в невъзможност да си погасяват кредите е по различно. Тогава банката те съди по бърза процедура, че юрисконсултът й, за предрешения изход от делото, може да те натовари и с още 1000 лева разноски. Изважда си изпълнителен лист и с ЧСИ се оказва, че ще върнеш 10 000 лева. Това не е обикновен банков монопол, това е мародерство, по голямо и от това на електроразпределителните фирми!!! Ами за монополисти като „Лук ойл”
  А за монопола на правителството, осъществяван чрез НАП, НОИ, НЗОК, агенция „Митници” и така нататък!..Ами за монопола на Общината - да ти открадне колата с паяк и за да ти я върне, трябва да й платиш рекет от 40 лева, нормативно уредено!!!
  Протестите срещу ЕРП-тата може и да доведат до някакъв резултат. Бойко и тук ще извлече политическа принадена стойност. Даже и с бъдещото уволнение на назначената от него контрабандистка на цигари за шеф на ДКЕВР.
  Но българинът ще си остане най-беден и ще продължи безропотно да се примирява със съдбата си и занапред.
  Ако сега не осъзнае и протестите не прераснат в искане за промяна на цялата политическа система, барабар с Бойко!!!

 • зорба владимирович улянов

  тука з голегите го обзъдихме
  ... добавете замо и ... забрана на взички инакомислещи форми на живот и зте перфектни!
  Узо, мастика, анасонлийка, ракъ - ефекта е един и същ!
  Наздраве!

 • г-жа Бандерова

  Хан Крум е Нострадамус!Бойко я уволни!И другото ще стане!Хвала,Хане,хвала!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм