Уволниха шефа на фондация Пловдив 2019

Автор:
Четвъртък, 31 Януари 2013 19:00
Уволниха шефа на фондация Пловдив 2019

Яловата извънредна сесия в студената зала на ОбС произведе културен продукт - уволнен е директора на Общинска фондация Пловдив 2019 Николай Близнаков.

Това съобщиха от самата фондация току-що.

Припомняме, че сесията бе свикана, след като опозицията събра 18 подписа с искане да се заседава за свършеното и несвършеното от фондацията.

Близнаков, който цял ден вися на сесия, така и не взе думата.

Решението за освобождаването му е на Управителния съвет на фондацията.

Според пресрилийза то е във връзка с изтичането на 6-месечния изпитателен срок на Близнаков като директор.

Решението ни не е спонтанно, а се базира на цялостен анализ на работата на изпълнителния директор през последните месеци и отчетената необходимост от по-добър управленски капацитет, коментира председателят на УС на Пловдив 2019 проф. Даниела Дженева.

Очаквайте подробности.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (12)

Покажи предишните коментари
 • ха-ха...

  Г-жа, правилния избор за Скобелева майка!

 • така е......

  Само проверени НАШИ!!!

 • 4

  Causa perduta

 • Антон

  Близнаков се дърпаше и не искаше да раздава средства през фондацията за групички около ГЕРБ и Стефан Стоянов. Става въпрос за "Младежки глас" - структура на младежкия ГЕРБ и разни концертчета с рапъри за 8 декември. Истината е, че Близнаков не е от ГЕРБ и паричните потоци не отиваха в посоката, която Стоянов искаше.
  Това е причината, а не несправяне. С този герберски УС - за какво справяне можем да говорим. Екипът е некадърен, УС е некадърен - никой в тази Фондация не знае как трябва да работи и какво се иска от тях. Никой не е написал един културен или някакъв друг проект. Близнаков беше последният, който разбира от проекти, и те го отсвириха. Жалко!

 • пловдивчани

  Възмутително! Какви са тези нелогични действия? Наистина Неколай Близнаков съживи Фондацията и започна подготовката на Пловдив за кандидатурата! Николай Близнаков е изключително компетентен човек, с много опит в неправителствения сектор! Тези чистки на гербаджийските активисти ще провалят кандидатурата на Пловдив!

 • граждани

  Не може да се сравнява по никакъв начин интелигентността и познанията на Близнаков, както и конкретните резултати от неговата работа за кандидатурата на Пловдив - с който и да било от неговите "палачи" от псоловутия "УС" . А Даниела Дженева да говори,че е необходим управленски капацитет и то във връзка с освобождаването на Близнаков, е смешно! Защо тя не си подаде оставката - та тя е специалист по народни танци - какво общо има това с подготовката на Пловдив? Дали е достатъчно, че е дисциплиниран до фанатизъм гебраджийски активист?! Дали може да издържи професионален диспут на тема управление на НПО с Близнаков на теми, свързани с подготовката на Пловдив?! Ако става дума за липса на управленски капацитет - това се отнася за повечето от Управителния съвет, а не за Близнаков! И това в Пловдив го знае всеки!

 • Петя Гогова

  В крайна сметка кои останаха в този УС - някакъв Колев - съветник, който никой не гое чувал, Дженева и Пенка Калинкова. Ами и трите персони Близнаков ги слага в малкия си джоб - що за нелогично решение?! Вярно е, че той отказа няколко пъти на Герб да се дават пари на някакви имбецилни младежи, но така ли ще се защитава кандидатурата на града? Той е работил доста по неправителствени проекти, има опит, а предишния директор Търпов все пак бе дирижирал в Ню Йорк, знаеше , разбираше от такива неща - и той се оказа неудобен. Кой в крайна сметка може да угоди на тези влъхви от УС?! Както е тръгнало нищо чудно да направят Тошето Петков или Пенка Калинкова и тогава работа уйде у Марица...

 • 4000

  ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ СЕГАШНАТА ГРАДСКА УПРАВА НЕ ТЪРПИ ИНТЕЛИГЕНТНИ И МОЖЕЩИ ХОРА. ТОЛЕРИРА СЕ ПОСРЕДСТВЕНОСТТА, ЗА ДА НЕ ИЗПЪКВАТ УМНИТЕ. ЯВНО НЯКОЙ ГО Е СТРАХ,ЧЕ ЩЕ ГО ИЗМЕСТЯТ ИЛИ ПЪК ПРОСТО НЕ УМЕЕ ДА ОБЩУВА С ХОРА НА ПО=ВИСОКО НИВО И КАТО ГИ ОТСТРАНЯВА СЕ СПАСЯВА ОТ ТОВА НЕУДОБСТВО.

 • -

  Какво става в този град всеки, който може и си гледа работата го гонят, кметът нещо се е сбъркал

 • ние

  "Принципът на Питър" задейства.... И Стоянов, и Дженева и болшинството от УС ( с отделни изключения) отдавна са достигнали своето ниво на некомпетентност... Колкото и "конкурси да правят" трудно ще се намерят по-некомпетентни от тях хора...Търсят се подчиняеми послушници ... Трудна задача!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм